Pilot digitale moties/SIS ontsloten op iPad

Pilot digitale moties
U vraagt er al een poosje om: ‘digitale moties’. De Statengriffie is al enige tijd bezig met de veranderingen die benodigd zijn voor het werken met geheel gedigitaliseerde moties.

Pilot
Het presidium heeft in haar vergadering van 4 november jongstleden ingestemd met een pilot tijdens de Statenvergadering van 13 november. Hierbij worden de moties en amendementen digitaal gebundeld en verspreid. U hoeft hiervoor niets te doen.

Als de pilot slaagt kan de Statengriffie de volgende stap inzetten: het geheel digitaliseren van het proces ‘opstellen en indienen van moties en amendementen’. Deze verdere optimalisatie van de reeds bestaande digitale formats zal in het eerste kwartaal van 2014 plaatsvinden.

 

SIS ontsloten op iPad
De afgelopen periode is het archief van de periode 2000 tot 2011 van het Stateninformatiesysteem (SIS) overgezet naar het huidige Stateninformatiesysteem bij GemeenteOplossingen. U heeft nu via uw iPad  toegang tot het archief.

Alle documenten in het archief zijn 1 op 1 overgezet. Deze informatie is hierdoor nu beschikbaar vanuit één systeem.  Alle documenten zijn omgezet naar PDF bestanden zodat u vanuit de App vergaderstukken uit het verleden terug kunt vinden via zoekopdrachten.

 Het project is een samenwerking van de Statengriffie, de afdeling SenM en GemeenteOplossingen. Met het realiseren van het project bespaart SenM jaarlijks € 7000,00 op de onderhoudskosten doordat het oude systeem uit beheer kan worden genomen.