Terugblik werkbezoeken

Terugblik werkbezoeken

We kijken terug op het werkbezoek “MC Groep” en het teamuitje van de Statengriffie op woensdag 6 november jl.

Werkbezoek MC Groep Lelystad
Op uitnodiging van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van de MC Groep brachten op 6 november een delegatie van leden van Provinciale Staten en gemeenteraadsleden van Lelystad een bezoek aan de MC Groep in Lelystad.

Na ontvangst door de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van het ziekenhuis hield Loek Winter een presentatie over de visie op zorg en de ziekenhuizen van de MC Groep. Ook de financiële situatie van de MC Groep kwam aan bod.

Na de mogelijkheid tot vragen stellen ging de groep uiteen voor verschillende rondleidingen op de afdeling radiologie, poliklinieken, klinisch chemisch laboratorium, tele - intensive care en operatiekamers. Helemaal zoals het hoort op de operatiekamers moesten de bezoekers zich hier omkleden in groene overalls met haarnetjes.

foto 

Na een half uur achter de schermen konden de deelnemers hun ervaringen uitwisselen tijdens de borrel.

Teamuitje Statengriffie
Op 6 november trokken de medewerkers van de Statengriffie naar de Oostvaardersplassen om de ‘nieuwe wildernis’ met eigen ogen te aanschouwen.

Dit was het eerste teamuitje in de huidige teambezetting. Getogen met verrekijkers, mutsen en handschoenen stapte iedereen enthousiast in de ecokar van Staatsbosbeheer. Onderweg kreeg de griffie uitleg over de ‘driehoek’ (een bosschage nabij het bezoekerscentrum), de beschuttende functie van deze driehoek in de winterperiode en de leefwijze van de verschillende diersoorten.

Het geslaagde teamuitje werd afgerond met een (warm) drankje en een afsluitend etentje.