Griffies waaien uit in Zeeland

Griffies waaien uit in Zeeland
De landelijke provinciale griffiedag vond dit jaar plaats op 12 juni 2014 in de provincie Zeeland. Het griffieteam toog na een lange Statenvergadering de avond ervoor richting Domburg  om tijdens de lunch aan te schuiven op het terras aan zee aan.

In Zeeland is het natuurlijk zee en strand. Het weerzien of kennismaken met collega's van andere griffie's waarbij het uitwisselen van elkaars ervaringen en wetenswaardigheden vond voor ons plaats in een passende entourage: een strandpaviljoen. 

Programma
In de ochtend stonden kennismaking, begroeting en een workshop sociale media op het programma.  Vervolgens stond de middag in het teken van een keuzeprogramma en, voor de laatkomers, de gelegenheid om griffiemedewerkers van andere provinciale griffies te ontmoeten, zoals een strand- of cultuurwandeling, een golfclinic of een fietstocht in de omgeving.

De middag sloot af met een rit naar Middelbrug waar de in het eeuwenoude rechtsgebouw de Statenzaal met griffie is ondergebracht en het glas op een geslaagde dag is geheven. Een leuk detail: dit gebouw en het plein ervoor vormen het decor van de nieuwe film over Michiel de Ruyter waar de voorbereidingen voor de filmopnamen in volle gang waren, en er is een link met Lelystad omdat de crew ook met filmopnames begint in Bataviawerf in Lelystad binnenkort. We kijken terug op een intensieve en zeer geslaagde dag!

Elk jaar neemt een andere provincie het initiatief tot de organisatie. Volgend jaar is de landelijke griffiedag in Noord-Holland.