Vertrekkende Staten- en burgerleden

Vertrekkende Staten- en burgerleden
Twee Statenleden (Freek Brouwer en Joram van Klaveren) en vier burgerleden (Aziz Manar, Johan van der Kroef, Dick Rensema en Jaap Eelman) namen afscheid van Provinciale Staten. 

Freek Brouwer
Freek Brouwer (ChristenUnie) nam in de vergadering van 28 mei afscheid namens van de Staten. Freek werd bedankt voor zijn lid van Provinciale Staten en het presidium. Ook was hij commissievoorzitter van de Statencommissie Bestuur & Samenleving. Freek is zeven jaar Statenlid geweest.

In het presidium en als commissievoorzitter wordt hij getypeerd als onafhankelijk, scherp als het moet, met een rustige en constante stijl van voorzitten. Freek vestigt niet snel de aandacht op zich maar heeft autoriteit in zijn bijdrage. 

Joram van Klaveren
Joram van Klaveren van de PVV nam op 11 juni afscheid van Provinciale Staten. Hij is drie jaar lid geweest van de Staten. In de Flevolandse fractie was hij het jongste fractielid, maar zijn fractiegenoten kenmerken hem als een (politiek) zwaargewicht.  

Aziz Manar
Op 16 april nam het burgerlid Aziz Manar van de fractie van de PvdA afscheid. 

Johan van der Kroef
Johan van der Kroef nam op 11 juni namens de fractie van het CDA afscheid als burgerlid. Johan wordt omschreven als heel consciëntieus, integer en iemand die altijd doet wat afgesproken wordt. 

Dick Rensema
Dick Rensema nam tijdens de Staten van 2 juli afscheid als burgerlid van 50PLUS. Dick werd geroemd voor zijn trouwe aanwezigheid en betrokkenheid. Hij was tevens lid van de commissie Planning & Control. 

Jaap Eelman
Tijdens dezelfde vergadering nam het burgerlid Jaap Eelman namens de fractie van D66 afscheid als burgerlid. Jaap: ‘Ik heb de afgelopen periode als plezierig ervaren en heb bewondering voor al die mensen die zich zo enthousiast blijven inzetten voor onze mooie en bijzondere provincie.’