"ik vier mijn stem" debat in Tweede Kamer der Staten-Generaal

"ik vier mijn stem" debat in Tweede Kamer der Staten-Generaal

  • 30 maart 2019 13:00 tot 15:30
  • locatie: Den Haag, Tweede Kamer der Staten-Generaal, Plein 2 (hoofdingang), 2511 CR Den Haag
Direct opslaan in uw agenda

Namens de stuurgroep Viering 100 jaar algemeen kiesrecht van de Tweede Kamer komt het verzoek om aanmelding van burgers uit de provincies voor deelname aan het ‘Ik vier mijn stem’-debat op zaterdag 30 maart a.s. (inzake de Kiesrecht Open Dag).

In 2019 heeft Nederland honderd jaar algemeen kiesrecht voor mannen en vrouwen. De Tweede Kamer grijpt het parlementaire jaar 2018-2019 aan om een serie van feestelijke activiteiten te organiseren. Eén van de activiteiten is een speciale Kiesrecht Open Dag op zaterdag 30 maart. Onderdeel van de open dag is een debat waarbij een breed publiek de kans krijgt om zijn/haar stem te laten horen. De stuurgroep heeft besloten de provincies te benaderen om deelnemers voor het debat voor te dragen. Het debat zal gaan over stellingen die betrekking hebben op het kiesrecht.
Per provincie kan een afvaardiging van max. 25 personen zich aanmelden via griffie Flevoland.

Terug