GEANNULEERD: Randstad Europadebat "Provinciale opgaven-Europese oplossingen"

GEANNULEERD: Randstad Europadebat "Provinciale opgaven-Europese oplossingen"

  • 16 mei 2019 14:30 tot 17:00
  • locatie: Utrecht, Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 , 3512 HE Utrecht
Direct opslaan in uw agenda

10-05-2019: Het Randstad Europadebat is door de organisatie geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen.

Geachte leden van Provinciale Staten van de Randstadprovincies,

Op 23 mei gaat Nederland naar de stembus om nieuwe leden voor het Europees Parlement te kiezen. Een week voor deze verkiezingen, op 16 mei, organiseert de Regio Randstad i.s.m. de provincie Utrecht een Europadebat waarvoor ik u van harte wil uitnodigen. Het is belangrijk dat het debat over Europa ook op de provinciehuizen wordt gevoerd.
Onder de titel “Provinciale opgaven - Europese oplossingen” willen wij daarom met elkaar in gesprek gaan over de wisselwerking tussen de provincie en de Europese Unie.
We zullen dat doen op een aantal aansprekende, actuele thema’s zoals klimaat & duurzaamheid en industrie & innovatie. Het zijn onderwerpen waar we in onze provincies dagelijks mee te maken hebben en waarbij we ons de vraagkunnen stellen hoe Europa ons kan helpen om de opgaven waarvoor we staan nog effectiever aan tepakken.

Aan het debat hebben verschillende partijen deelname toegezegd. Zij zullen een kandidaat-Europarlementariër afvaardigen die met de Randstad verbonden is. De kandidaten zullen in debat gaan met elkaar én met statenleden uit de Randstadprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland,Flevoland en Utrecht. Zo willen we Europa dichter bij de provincie brengen – en de provincie dichter bij Europa.

Het debat zal plaatsvinden op donderdag 16 mei vanaf 14.30 uur op een schitterende locatie in Utrecht: het historische ‘Paushuize’, op loopafstand van Utrecht Centraal.
Het debat duurt tot 17.00 uur, waarna er een informele netwerkreceptie is voorzien. De ideale gelegenheid om uw collega’s uit de andere Randstadprovincies te ontmoeten en contacten te leggen.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar regiorandstad@nl-prov.eu.

Wij zien ernaar uit u op 16 mei in Utrecht te verwelkomen!

Namens de Regio Randstad,

Mariëtte Pennarts
Gedeputeerde Provincie Utrecht
Voorzitter Regio Randstad

Terug