Conferentie Markermeer-IJmeer

  • 23 september 2019 12:30 tot 17:00
  • locatie: Volendam, Hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam
Direct opslaan in uw agenda

Conferentie Markermeer - IJmeer: dynamiek en verbinding
Het Markermeer-IJmeer: een groot zoetwatermeer van internationaal natuurbelang in het hart van Nederland. Overheden en bedrijfsleven werken samen om het gebied vitaler en veerkrachtiger te maken. Ingezet wordt op projecten die de dynamiek in het gebied vergroten en betere verbindingen met het achterland mogelijk maken. De Stuurgroep Markermeer-IJmeer nodigt u van harte uit voor de conferentie om u bij te praten over actualiteiten en ontwikkelingen.Deze conferentie wordt georganiseerd door Stuurgroep Markermeer-IJmeer, bestaande uit het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen.

Natuurcollege:
Hoe maken we van het Markermeer en omliggende natuur weer een robuust ecosysteem?
Een belangrijk programma onderdeel is het natuurcollege. Professor Piet Verdonschot deelt zijn ervaring en visie over nieuwe natte natuur in een urbane delta. En Marius Brants, kernteamlid NL Delta, bespreekt de lessen die hij geleerd heeft bij het opbouwen van NLDelta.

Workshops en Informatiemarkt:
Voor het tweede deel van het programma kunt u kiezen uit verschillende workshops over de projecten: Natuurthermometer, KIMA, Oostvaardersoevers, Kustzone Hoorn-Amsterdam, Trintelzand, Nationaal Park Nieuw Land en waterplanten. Op de informatiemarkt krijgt u een overzicht en informatie over wat er speelt in en rondom het gebied. Klik hier voor meer informatie over het programma op de website Markermeer-IJmeer.

Programma:
12.30 uur: Lunch en start Informatiemarkt
13.30 uur: Welkom door Donné Slangen (voorzitter SMIJ)
13.45 uur: Natuurcollege
14.45 uur: Workshop rondes
16.15 uur: Informatiemarkt en netwerkborrel
17.00 uur: Einde conferentie