Geannuleerd - Statenacademie - Expertsessie rechtmatigheidsverantwoording (i.s.m. Accountant)

  • 14 juni 2021 18:00 tot 19:30
  • locatie: Rietkerkzaal
Direct opslaan in uw agenda

In de integrale Statencommissie van 12 mei jl. heeft de accountant EY het al aangegeven, de Rechtmatigheidsverantwoording staat centraal in de Statenacademie van 14 juni.

Met ingang van de jaarrekening 2021 heeft de college de wettelijke verplichting om de jaarrekening te voorzien van een Rechtmatigheidsverantwoording.
Het rechtmatigheidsoordeel van de accountant komt daarmee te vervallen. Dit is de verwachting op grond van een op handen zijnde wetswijziging. 

In de Statenacademie neemt uw accountant EY u mee in de wereld van de Rechtmatigheidsverantwoording en legt uit wat deze verantwoording inhoudt. Relevant voor u, omdat bij de volgende jaarrekening het  rechtmatigheidsoordeel van de accountant komt te vervallen. In plaats daarvan gaat het college zich over de rechtmatigheid verantwoorden in de jaarrekening.

Aan bod komen o.a. de volgende onderwerpen:

  • Het doel en de aanleiding voor de invoering van de Rechtmatigheidsverantwoording
  • De actuele status van de wetswijziging om de Rechtmatigheidsverantwoording in te voeren
  • De rol van Provinciale Staten in de Rechtmatigheidsverantwoording en de kaders voor de verantwoording
  • De rol van het college in de implementatie van de Rechtmatigheidsverantwoording
  • De effecten van de invoering op de werkzaamheden van de accountant

Bent u nieuwsgierig geworden? Meld u dan aan voor deze Statenacademie. Het organiseren van een Statenacademie vraagt een gedegen voorbereiding. Omdat een statenacademie enkel doorgang vindt bij voldoende deelnemers (minimaal 10) en er veel werk gaat zitten in de voorbereiding willen we u vragen tijdig aan te melden. Pas bij aanmelding van 10 deelnemers zullen we beginnen met organiseren. U kunt zich nu al aanmelden via het aanmeldformulier.

Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 10 juni, 12:00 uur.