Statenleergang Implementatie Omgevingswet sessie 4

  • 23 juni 2021 13:00 tot 14:30
  • locatie: Digitaal via Pexip
Direct opslaan in uw agenda

Statenleergang Omgevingswet

De Omgevingswet gaat effect hebben op de wijze van sturing en rolneming van Provinciale Staten. Deze wet bundelt wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Het is de basis voor een samenhangende benadering voor het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving. 

Op woensdag 10 februari 2021 start de Statenleergang Omgevingswet. In deze leergang nemen we u specifiek op uw rol als Statenlid, mee in de impact van de invoering van deze wet. De wet is geen doel op zich maar past bij wat de maatschappelijke ontwikkelingen van ons vragen. Met zowel een ambtelijk als bestuurlijk klankbord is de structuur en inhoud van de leergang in verschillende deelsessies opgezet. Afhankelijk van uw ervaringen en feedback kan de inhoud en volgorde gedurende de leergang bijgesteld worden.

Rode draad en vraagbaak
Mr. Trees van der Schoot, specialist ruimtelijke ordening, zal u als host tijdens deze leergang voorzien van de benodigde rode draad. Zij zal ook voor u als (juridische) vraagbaak functioneren. Tijdens de eerste sessie geeft zij een uitgebreide inleiding. In de andere sessies zal ook een aantal gastsprekers hun licht laten schijnen over specifieke thema's.

Voor wie is de leergang?
In eerste instantie richten we ons op de vertegenwoordigers binnen de Staten op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu en de fractievoorzitters. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat er bredere belangstelling is. Of dat u specifiek bij een bepaalde sessie zou willen aanschuiven.  U bent van harte welkom.

Programma Statenleergang Omgevingswet

(13 – 14 .30 uur)

Woensdag 10 februari 2021 Geest en Sturing

Woensdag 14 april 2021 Provinciaal belang

Woensdag 19 mei 2021 Participatie

Woensdag 23 juni 2021 Proeven aan Omgevingsinstrumenten met impact (o.a. Omgevingswaarden)

Woensdag 7 juli 2021 Oefenen met provinciaal belang