G. (Gerben) Laagland

G. (Gerben) Laagland

Foto van G. (Gerben) Laagland

Contact informatie

Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Gerben Laagland
Geboren: 15 april 1949 in Hilversum
Woonplaats: Lelystad
Gezinssituatie: Ruim veertig jaar gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven Mia. We hebben één zoon, die op zijn achttiende het huis verliet om te studeren.

Wat doet u naast het statenlidmaatschap in het dagelijks leven?

Ik ben sinds 1 maart 2011 met vervroegd pensioen gegaan.

Wat was voor u de directe aanleiding om politiek actief te worden?

Ik ben 45 jaar werkzaam geweest bij de Belastingdienst, waarvan de laatste 25 jaar als manager. Ik erger me al jaren groen en geel aan de vriendjespolitiek, het achterkamertjesgekonkel en de spilzucht van de politiek. Door mijn drukke baan, die ook veel reistijd vergde had ik onvoldoende tijd om hier persoonlijk wat tegen te doen. Ik doe namelijk iets goed of ik doe iets niet. Ik had mij echter wel voorgenomen dat zodra ik meer tijd zou krijgen, ik dit soort (in mijn ogen) misstanden zou willen verbeteren. Per 1 maart 2011 ben ik (mede hierom) vervroegd met pensioen gegaan en had ik voldoende tijd om mij als lid van Provinciale Staten verkiesbaar te stellen.

Waarvoor gaat u zich de komende jaren het meest inzetten?

Soberheid binnen het bestuur (bijvoorbeeld: geen dure afscheidsfeestjes van € 40.000 alsmede het afschaffen van dienstauto’s met chauffeur en het afzeggen van kostbare vergaderarrangementen). Efficiënte besteding en zuinig beheer van het door de provincie ontvangen en uit te geven belastinggeld. Het bevorderen van werkgelegenheid en bereikbaarheid (fileproblematiek, wegen, goed openbaar vervoer). En last maar zeker niet least de bestrijding van de windmolengekte met name rond Urk. Toen ik in 1965 van lagere school kwam had ik tijdens de aardrijkskundeles geleerd dat de hoogste toren in Nederland de Domtoren was en die was maar liefst112 meterhoog. Die monsters rond Urk worden200 m(!) hoog, en daar worden er maar liefst 86 van rond Urk geplaatst. Kun je nagaan. Het ijzeren gordijn opnieuw opgericht, maar dan rond één van de weinige oude cultuurgoederen die we nog in onze mooie polder hebben. Absoluut kortzichtig en schandalig in mijn ogen. Bovendien draaien windmolens op miljarden Euro’s aan subsidies in plaats van op wind.

Wat is uw favoriete plaats/bezigheid in Flevoland?

Mijn favoriete plaatsen in Flevoland zijn het Natuurpark Lelystad en de zitbank bij de vuurtoren van Urk, waar je zo heerlijk over het water kunt wegdromen

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

Wandelen in het Natuurpark Lelystad en genieten van mijn vrije tijd.