Marina Reigwein

Marina Reigwein

Foto van Marina Reigwein

Contact informatie

Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Biografie:
Opgegroeid als jongste van een gezin met 2 kinderen, werkende moeder. Middelbaar onderwijs genoten (MULO) en opleiding (directie)-secretaresse. Getrouwd/gescheiden/hertrouwd, 1 dochter.
Start carriere 4 jaar afdelingssecretaresse Nederlands Normalisatie Instituut, indertijd Scheveningen thans Rijswijk, 8 jaar (directie)-secretaresse Hollandse Beton Groep Rijswijk, 25 jaar Office Manager faculteit Bouwkunde TU Delft, t.g.v. reorganisatie gebruik gemaakt van een afvloeiïngsregeling en gestopt bij TU.
Oprichting verkeerseducatiecentrum, voorlichtingsbijeenkomsten gemeente Schiedam, opzet en organisatie bromfietscursussen voor LBO/MBO. Oprichter/voorzitter Velig Verkeer Nederland afdeling Schiedam.
Kleine 10 jaar niet actief in verenigingsleven. Aantal jaren na plotseing overlijden 2e echtgenoot in 2009 weer vrijwilligerswerk: Secretaris Belangenvereniging Vrij Wonen (BVVW 3000 leden) en Afdelingsvoorzitter (150 leden) landelijke alleenstaanden vereniging. Einde vrijwilligerswerk 2014/2015 door 4-jarige studie.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Door mijn lidmaatschap van de BVVW (zie hierboven) geïnspireerd me onder andere bezig te gaan houden met de ongelijkheid die gehanteerd wordt voor bewoners op recreatieparken.
Tevens omdat het steeds duidelijker wordt dat de 50-plusser op allerlei fronten meer dan de dupe is van het gemeentelijk dan wel landelijk beleid. Na zo'n 5 jaar gemeente Zeewolde en de landelijke politiek benaderd te hebben, hen getracht te enthousiasmeren op een andere manier naar deze materie te kijken vond ik het tijd worden om in de provincie - als schakel tusen het gemeentelijk ent landelijk beleid - via de 50PLUS partij mijn aandeel te leveren.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Onder andere het wonen op recreatieparken te bevorderen, waardoor meer inwoners van Flevoland gebruik kunnen maken van de regelingen die er zijn ten behoeve van de energietransitie en te doen inzien dat deze inzet zijn positieve weerslag zal vinden op maatschappelijk, sociaal en economisch niveau.
Tevens vind ik het belangrijk dat er voor de laagst betaalden goede regelingen zijn voor vervoer, kosteloze hulp op welk terrein dan ook, zodat subsidies en tegemoetkomingen bij die groepen terecht komen die het nodg hebben. Ook de zorg aan huis voor ouderen is toe aan verbetering gezien de wens dat men langer thuis woont.
Preventieve gezondheidszorg heeft mijn aandacht maar ook de biologische landbouw o.a. ter voorkoming van de bijensterfte.

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Marina Reigwein

  RT @EdwinSpijkers: @50pluspartij @jawotil Jullie, de rijkste generatie ooit (!) liegen gewoon! In potten zit nog steeds zit te weinig in! #…

  30-09-2019

 • Profielfoto van Twitteraccount: Marina Reigwein

  mario-draghi-815x352[1].jpg

  Afbeelding vanuit Twitter

  19-08-2019

 • Profielfoto van Twitteraccount: Marina Reigwein

  Too Good To Go en de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling youtu.be/VLkkdfPLGtM via @YouTube

  30-05-2019

 • Profielfoto van Twitteraccount: Marina Reigwein

  Het wordt tijd dat de regering de meer dan 30 miljoen die in de jaren 80/90 van de overige eeuw is achterover gedru… twitter.com/i/web/status/1…

  07-03-2019

 • Profielfoto van Twitteraccount: Marina Reigwein

  "Glazen bol als symbool van alle leugens" 50pluspartij.nl/kamerinbreng/3…

  06-03-2019

Meer tweets van Marina Reigwein