Nelly den Os

Statenlid Bekijk pagina

Algemeen

Biografie:
Mijn naam is Nelly den Os en ik ben geboren in 1956 in Amsterdam. In 1980 verhuisde ik met mijn gezin naar Lelystad, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik heb verschillende functies vervuld in het onderwijs, bij de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland (docent, orthopedagoog, onderwijsmanager en beleidsadviseur). Ik ben al geruime tijd politiek actief voor de PvdA. Zo was ik van 2014 tot 2018 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Lelystad en van 2018 tot 2020 wethouder.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
De Provinciale Staten vormen een belangrijke democratische laag in ons bestel. Het takenpakker van de provincie heeft in toenemende mate impact op de inwoners van Flevoland. Het beleid van de provincie doet ertoe in onze ‘jonge’ provincie. Daaraan mogen bijdragen is een eer en een uitdaging. Ik wil mijn kennis, kunde en ervaring graag inzetten voor de belangen van de Flevolandse inwoners.

In Provinciale Staten wil ik me inzetten voor:
Een krachtige samenleving met bewoners die gehoord en gezien worden. Waar resultaten ertoe doen en de provincie samen met de zes Flevolands gemeenten zoekt naar echte oplossingen voor de uitdagingen waar we de komende vier jaar voor staan. Ook is het voor mij van belang dat we de krachten bundelen met de gezamenlijke provincies, het Rijk en Europa.

Nevenfuncties

  • Lid Raad van Toezicht Centrum kunstzinnige vorming de Kubus te Lelystad (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Statenlid, PvdA
  • Actieve functie Lid, Werkgroep Routekaart Provinciale Staten
  • Actieve functie Lid, Werkgroep samenwerkingsafspraken GS-PS Omgevingswet
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens