Paul van der Starre

Paul van der Starre

Foto van Paul van der Starre

Contact informatie

Logo van 50PLUS
Fractie: 50PLUS Periode: van: 17 april 2019 tot: Website: https://50pluspartij.nl/ Functie: Fractievoorzitter

Biografie
Geboren in Den Haag. In 1980 ben ik in Almere komen wonen. Hier ben ik getrouwd, zijn mijn kinderen geboren en werk ik als communicatieadviseur.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Toen ik in 1980 in Flevoland kwam wonen waren jong en nieuw de toverwoorden waar alles om draaide. En in die tijd klopte dat ook. Helaas wordt er nooit bij stil gestaan dat die jonge inwoners van toen de ouderen van nu zijn geworden. En veel van wat we destijds hebben opgebouwd, zien we nu in hoog tempo weer worden afgebroken. Een volwaardig ziekenhuis in Lelystad is ons afgenomen. Ons huis past niet meer bij onze leeftijd. Een betaalbare levensloopbestendige woning is er niet. Gedwongen en onbetaalbare vergroening ligt in het kader van de energietransitie op de loer. En een nieuwe baan kun je als jonge oudere van 45+ wel vergeten. Met nog zoveel andere ouderen pikken wij dit niet meer. Daar wil ik mij als Statenlid voor inzetten.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Flevoland moet voor ouderen een fijne, veilige provincie zijn om in te wonen, te werken en te recreëren. In de provincie heerst grote woningnood. Zo bedraagt de wachttijd voor een sociale huurwoning in Almere al meer dan 9 jaar. En seniorenwoningen zijn er bijna helemaal niet meer te vinden. Dit belemmert de doorstroming van ouderen die nu vaak gevangen zitten in een voor hen ongeschikte en te grote woning. Samen met gemeenten en woningcorporaties moet de provincie daarom zorgen voor voldoende geschikte woningen voor ouderen. Levensloopbestendig, kleinschalig, duurzaam en bij voorkeur met zorgfunctie. Ook in bestaande gebouwen die hun oorspronkelijke functie verliezen. De provincie moet ook de ontwikkeling van innovatieve woonvormen voor ouderen ondersteunen. Daarom wil 50PLUS bij nieuwbouw- en renovatieprojecten een vast quotum levensloopbestendige woningen.

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: Paul van der Starre

  RT @50pluspartij: Terechte beslissing. Gigantische evenementen zoals Radio 538 wilde op Koningsdag kunnen echt nog niet. Dat is totaal wat…

  19-04-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Paul van der Starre

  Waterschapsfracties stellen vragen over nieuwe datacentra omroepflevoland.nl/nieuws/227660/… Na eerdere vragen van Statenfrac… twitter.com/i/web/status/1…

  06-04-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Paul van der Starre

  Rutte: info kreeg ik via via... Kaag: de Via Dolorozah? We weten waar die eindigde...

  01-04-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Paul van der Starre

  RT @wierdduk: Mevrouw Omtzigt spreekt en in mijn wereld klinkt dit als een politieke atoombom:

  25-03-2021

 • Profielfoto van Twitteraccount: Paul van der Starre

  Even op je in laten werken. Mooie beschouwing. Alsof het leven maakbaar zou zijn nrc.nl/nieuws/2021/03…

  13-03-2021

Meer tweets van Paul van der Starre