S.J. (Jeroen) Kok

S.J. (Jeroen) Kok

Foto van S.J. (Jeroen) Kok
E-mailadres: j.kok@flevoland.nl
Logo van Statencommissie Economie
Commissie: Statencommissie Economie Periode: van: 29 juni 2016 tot: Functie: lid
Logo van Statencommissie Bestuur
Commissie: Statencommissie Bestuur Periode: van: 29 juni 2016 tot: Functie: lid
Logo van Burgerleden
Orgaan: Burgerleden Periode: van: 26 oktober 2016 tot: Functie: burgerlid
Logo van D66
Fractie: D66 Periode: van: 26 oktober 2016 tot: Website: d66flevoland.nl/ Functie: burgerlid

Naam: Stefan Jeroen Kok (roepnaam: Jeroen)
Geboren: 2 juni 1969 in Parow-Bellville (bij Kaapstad) Zuid-Afrika
Woonplaats: Lelystad
Politieke partij: D66
Statenlid sinds: maart 2011
Gezinssituatie: single

Ik probeer te leven volgens het motto dat Steve Jobs verwoordde in zijn beroemde Stanford Commencement Address: “Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary. … Stay Hungry. Stay Foolish.”

Nederland maakt een ernstige (economische) crisis door die niemand onberoerd laat. Ik ben ervan overtuigd dat er ingrijpende vernieuwingen nodig zijn op gebied van werk, wonen, zorg en onderwijs. Daarbij vertrouw ik in de kracht van mensen zelf, vrijzinnigheid, rechtstatelijkheid, innovatie en duurzaamheid. En ik geloof in de kracht van Europese samenwerking. Europa heeft de wereld veel te bieden op gebied van o.a. cultuur en creativiteit. De oplossingen kunnen alleen gevonden worden via samenwerking en een gematigde koers; Nederland heeft behoefte aan stabiliteit.

In 1969 ben ik geboren in een voorstadje van Kaapstad (Zuidafrika) en in 1976 naar Nederland gekomen. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de UvA.

Waarom bent u lid van uw partij?
Ik heb mijzelf altijd als een progressief-liberale volksvertegenwoordiger geprofileerd. Ik vind het belangrijk dat het progressief-liberale geluid stevig doorklinkt in de volksvertegenwoordiging. Daarom ben ik actief voor D66.

Wat doet u naast uw statenlidmaatschap in het dagelijks leven?
Ik ben 12 jaar volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad van Lelystad geweest en werk tegenwoordig als ambtelijk secretaris voor de Ondernemingsraad en Clientenraad van Merem Behandelcentra op de locaties Hilversum, Huizen, Almere, Lelystad en Davos (Zwitserland). Flevoland is prachtig Nieuw Land met veel ruimte voor groen, water, wonen, werk, recreatie en voorzieningen. En in Flevoland is veel mogelijk op gebied van innovatie en duurzaamheid. Ik wil daar vanuit D66 mijn bijdrage aan leveren.

Wat is uw favoriete plek in Flevland?
Mijn favoriete plekken in Flevoland zijn de Oostvaardersplassen, de Waterlelie in het Natuurpark Lelystad en Schokland.

Wat doet u graag in uw vrije tijd?
Mijn hobby’s zijn: kunst, cultuur, geschiedenis, lezen en reizen. Mijn favoriete boeken: De Goddelijke Komedie (Dante), Les Fleurs du Mal (Baudelaire), Herfstij der Middeleeuwen (Huizinga).

Laatste tweets

 • S.J. (Jeroen) Kok tweet:

  RT @PS_Flevoland: Heckrunderen van dichtbij bekeken

  https://t.co/iQBVDeuZem

  31-07-2018

 • S.J. (Jeroen) Kok tweet:

  RT @FlevoNieuws: 14 juni woont Hare Koninklijke Hoogheid Prinses #Beatrix de viering bij van @100jaarZZW Ze is aanwezig bij de onthulling v…

  14-05-2018

 • S.J. (Jeroen) Kok tweet:

  RT @D66: Fijne #Bevrijdingsdag!

  https://t.co/trwNhXAeu8

  07-05-2018

 • S.J. (Jeroen) Kok tweet:

  RT @D66: D66’er @RensRaemakers wil dat staatssecretaris Van Ark opnieuw naar haar plan kijkt en vooral: eerst in gesprek gaat met de betrok…

  29-04-2018

 • S.J. (Jeroen) Kok tweet:

  RT @engels_hans: Dat heeft @arnonyy niet zo slecht gezien.

  https://t.co/GZe3JU5nuz

  29-04-2018

Meer tweets van S.J. (Jeroen) Kok