iPads

Wij maken onderscheid in doorstromers – u bent nu Statenlid en bent dat na 18 maart ook-, vertrekkende Statenleden, nieuwe Statenleden en burgerleden. Lees de tekst die op u van toepassing is.

Doorstromers: U bent nu Statenlid en u bent herkozenVoor degene die nu in het bezit zijn van een iPad van PS en ook doorgaan als Statenlid in de nieuwe periode, vragen wij een afspraak te maken via de volgende link http://www.supersaas.nl/schedule/ProvincieFlevoland/iPads om de oude iPad in te ruilen voor een nieuwe. Dit kan in de periode van vrijdag 27 maart - vrijdag 10 april 2015. U dient zich aan te melden via het Flevoland account, dan volgt een bevestigingsmail en kan een afspraak ingepland worden.

Vertrekkende Statenleden
U hoeft uw printer niet in te leveren.

Uw @flevoland.nl account is tot en met 26 maart actief. Hierna is er een automatische out-of-office om de mailer te informeren dat het account niet meer actief is.

Uw iPad levert u in voorafgaand aan de Statenvergadering van 25 maart. Vanaf 15 uur tot aanvang vergadering (16.00 uur) is hiervoor bij de ingang van de commissiekamer gelegenheid. Hieronder vindt u een handleiding voor het kopiëren van bestanden.

Handleiding

STAP 1
Indien u de ITunes account/Apple ID na uw vertrek wilt blijven gebruiken dan dient u dit vóór inlevering van de IPad (op 25 maart 2015) zelf te regelen.
Een Apple ID is je gebruikersnaam voor alles wat je met Apple doet: winkelen in de iTunes Store, iCloud inschakelen op al jouw apparaten, iets kopen in de Apple Online Store, een reservering maken bij een Apple Retail Store, toegang krijgen tot de Apple Support-website. Een Apple ID is bij velen ook bekend als iTunes account. Bij de uitgifte van de huidige iPads heeft de IT-afdeling van de afdeling SenM een provinciaal e-mailadres gebruikt als Apple ID. Omdat bij uit dienst treden dit e-mailadres bij de Provincie wordt opgeheven is het niet meer mogelijk om dit mail adres nog langer als Apple ID te gebruiken. Dit heeft gevolgen voor alles wat je al die jaren bij de Apple store hebt aangeschaft. Alle applicaties die je de afgelopen jaren hebt aangekocht met het @flevoland.nl account zullen hierdoor verloren gaan. Om deze applicaties ná uitdiensttreding toch nog te kunnen blijven gebruiken bieden wij aan om het Apple ID om te zetten naar een privé account. De werkwijze hiervoor treft u in de bijlage aan.

STAP 2
Bij het inleveren van uw iPad gaan uw bestanden in principe verloren tenzij u voor die tijd een back-up maakt.

Zodra u via iCloud een back-up van de iPad gaat maken wordt er een kopie gemaakt van alle foto’s, video’s, documenten, accounts en instellingen. Hiervoor heeft u standaard 5GB geheugen opslag ter beschikking. iCloud maakt niet een volledige back-up van alle apps, maar slaat alleen de verwijzingen naar de apps op. Dat scheelt tijd en dataverkeer. De handleiding om dit te regelen treft u in de bijlage aan.

Belangrijk: De verbinding met de iCloud moet uit staan voordat de iPad wordt ingeleverd.Uitloggen iCloud:

  • Open ‘Instellingen’
  • Kies vervolgens iCloud (herkenbaar aan het icoontje met een wolk)
  • Scroll naar onderen; u kunt hier uitloggen

Nieuwe Statenleden
Nieuwe Statenleden kunnen hun iPad op donderdag 26 maart vanaf 16.30 uur ophalen in het Provinciehuis. We nodigen u uit om op tijd te komen zodat de ict-collega’s u een toelichting kunnen geven over het gebruik van de iPad en u zelf de tijd heeft om wegwijs te worden op de iPad en het gebruik van de apps. De ict-collega’s zijn tot 18.00 uur aanwezig.

Burgerleden
Uit de coalitieonderhandeling(en)  en het seniorenconvent met alle (nieuwe) fractievoorzitters op 13 april,  zal blijken hoe de nieuwe Staten zullen omgaan met de burger (Staten)leden.

Daarna zal over de uitkomst worden gecommuniceerd.

De burgerleden ontvangen apart bericht over het inleveren en/of omruilen van de iPad. Dit geldt evenzeer voor de nieuwe burgerleden.