Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Seniorenconvent, 26 april 2023 14:00:00

Algemene vergader informatie

Dit betreft een bijeenkomst voor genodigden.

Datum:
26 apr. 2023, 14:00
Locatie:
Commissiekamer

Agenda

Hoofdvergadering

Commissiekamer
  • Aanleiding:
    Leden van Provinciale Staten zijn stemgerechtigd voor de Eerste Kamer Verkiezingen, welke elke vier jaar binnen drie maanden na de Provinciale Statenverkiezingen plaatsvindt. De vorige verkiezing was op 27 mei 2019. De Kiesraad treedt hierbij op als Centraal Stembureau.

    Bespreekpunten:
    a) Kennis nemen van de voorbereidingen en instemmen met de voordracht van stembureauleden van de Eerste Kamer Verkiezing op 30 mei 2023.

     

  • Aanleiding:
    Tijdens de Statenconferentie op 30 en 31 maart 2023 in Lelystad zijn, onder leiding van mw. Luyer en dhr. Bouwmeester van De Governance Expert, de eerste (potlood) lijnen uitgezet voor de werkwijze van Provinciale Staten in deze nieuwe periode. Bijgevoegd is het briefadvies van De Governance Expert. Tijdens de Statenconferentie zijn verschillende onderwerpen besproken zoals: Rollen en bestuursstijlen, waarden, drijfveren en de driehoek, werken met waarden, gedragscode en debattechnieken. Het is nu aan de Staten om uitvoering aan te geven aan de verschillende voornemens.

    Bespreekpunten:
    a) Kennis te nemen van het briefadvies van De Governance Expert en de Opdracht te geven aan de griffie om een voorstel ‘instelling werkgroep Routekaart PS’ voor te bereiden;
    b) Uit te spreken over de opdracht voor de werkgroep zoals geformuleerd in deze memo;
    c) Uit te spreken of de instelling van de werkgroep middels een Statenvoorstel dient te gebeuren of middels deze bespreking in het seniorenconvent.

  • Aanleiding:
    Op 29 maart hebben de Staten tijdelijke leden/rapporteurs benoemd zodat voorzien is in de bezetting van diverse commissies en overlegstructuren die direct om representatie uit de Staten vragen. Daarnaast werken we, conform het RvO (artikel 14), met een integrale commissie totdat er een besluit is genomen tot instelling van commissies. De eerste aanmeldingen voor functies komen binnen.

    Bespreekpunten:
    a) Uit te spreken over de routekeuze voor de commissies, gremia en functies om uiteindelijke tot  (benoemings/instellings)besluiten in de Staten te komen. Per commissie/gremia/functie kunt u aangeven of een nadere bespreking wenselijk is, wat daarvoor nodig is en/of wanneer u dit in het Seniorenconvent wilt bespreken.  Als hulpmiddel is hiervoor een tabel gemaakt met verschillende opties.

  • Aanleiding:
    Conform artikel 31 RvO wordt aan het begin van de nieuwe Statenperiode door tussenkomst van het Seniorenconvent een indeling voor de zitplaatsen in de Statenzaal opgesteld.

    Voor de vergaderingen tussen de toelatingen en het opstellen van een nieuwe indeling door het Seniorenconvent is een tijdelijke indeling gemaakt op aanwijzen van de Voorzitter (cf. artikel 31, lid 1 RvO). De plaatsing is fractiegewijs. Indien fracties binnen de plaatsbepaling van de eigen fractie willen wisselen, kan dit worden doorgegeven aan de griffie.

     Bespreekpunten:
    a) Is er aanleiding de tijdelijke indeling aan te passen?

     

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen