Statenlid voor een dag: Digitaal Stemmen getest!

Gepubliceerd op: 21 januari 2019 12:25

testsessie dos 1

Provinciale Staten ontwikkelen sinds 2 jaar nieuwe digitale producten in een samenwerking tussen de griffie en GemeenteOplossingen.
Op 17 januari was het dan eindelijk zover: samen met een aantal enthousiaste collega's uit de ambtelijk organisatie werd 'digitaal stemmen' in de praktijk getest. Dit stemmen gaat via de iPad.

In een ge├źnsceneerde Provinciale Statenvergadering, werden diverse scenario's getest in de Statenzaal. De ambtenaren waren 'Statenlid voor een dag' en hiertoe ook allen lid van een politieke partij. De griffie speelde voor voorzitter, Statengriffier en stemregisseur.

Diverse scenario's kwamen aan bod: Statenleden die wegliepen vlak voor de stemming, iPad's die 'stuk vielen', laatkomers, zieken en afmeldingen....
De collega's leefden zich uit in bijzondere interpretaties van fractiediscipline en zelfs 'de voorzitter' leek niet geheel neutraal.

Al met al was het een geslaagde testsessie. We weten nu waar nog wat puntjes op de 'i' gezet moeten worden. We hopen in de nieuwe Statenperiode 'live' te gaan.
Dank aan alle collega's die dit mede hebben mogelijk gemaakt!

Testesessie dos 2