Commissaris van de Koning Leen Verbeek stopt per 1 november 2023

Gepubliceerd op: 22 november 2022 13:11

Leen Verbeek zal op woensdag 1 november 2023 afscheid nemen als commissaris van de Koning in Flevoland. Commissaris Verbeek heeft dit woensdag 9 november 2022 medegedeeld aan Provinciale Staten tijdens hun vergadering.

Leen Verbeek
Commissaris van de Koning Leen Verbeek

Leen Verbeek: "Ik ben in november 2008 begonnen als commissaris. Volgend jaar november hoop ik 15 jaar commissaris van de Koning in Flevoland te zijn. Ik vind dit een passend moment om afscheid te nemen. Ik ga dan met pensioen. Ik doe dit werk nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaats maken voor een opvolger. Door mijn vertrek nu aan te kondigen, kunnen de Flevolandse Staten, samen met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op zoek naar een geschikte kandidaat die hopelijk in november 2023 aan de slag kan".

In november 2008 startte Leen Verbeek als de derde commissaris van de Koning in de provincie Flevoland. Sinds 2019 is hij de langstzittende commissaris van de Koning in Nederland. De komende maanden zullen Provinciale Staten van Flevoland de procedure opstarten voor de opvolging van de heer Verbeek.