Commissievergaderingen 7 juni 2023

Gepubliceerd op: 07 juni 2023 11:06

Vanmiddag staan er weer twee commissievergaderingen op de agenda.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van 31 mei jl. is besloten de 'oude' commissies tijdelijk in ere te herstellen. Dit houdt in dat we vanaf vandaag weer twee commissies hebben: de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving (EMS) en de Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid (RND). Ook is er in die Statenvergadering een werkgroep opgericht en benoemd die gaat kijken naar de commissies, de procedurecommissie en de verdeling van de onderwerpen over de commissies. Tot die tijd vergaderen de commissies EMS en RND en voor de P&C cyclus de Integrale Statencommissie. De Integrale ad hoc commissie gaat dus weer in de kast, tot de volgende verkiezingen!

Waar gaan we het vandaag over hebben?

Statencommissie EMS

De Staten worden ingewerkt op het onderwerp Economie. Daarna volgt de beeldvorming en oordeelsvorming definitieve vaststelling Algemene Subsidieverordening Flevoland 2023 en de beeldvorming Vrijval middelen Kunstmuseum (Fonds Verstedelijking Almere).

Als hekkesluiters hebben we de samenwerkingsverbanden en de Zienswijze ontwerp Programmabegroting Het Flevolands Archief 2024-2027.

De vergadering vindt plaats in de Commissiekamer en zal worden voorgezeten door de heer Franco Achtien.

Statencommissie RND

Parallel aan de Statencommissie EMS vergadert de Statencommissie RND in de Statenzaal. Zij gaan het hebben over het programma NOVEX/Ruimtelijke Puzzel Nederland, het experimentenkader Batterijopslag Flevoland en het vervolgproces Energieweerbaarheid. Zij sluiten af met de motie 'boerenmolens' en het vaste onderwerp samenwerkingsverbanden.

De vergaderingen zijn weer mee- en terug te kijken via de website.