Een welkom en een afscheid

Gepubliceerd op: 17 februari 2022 16:02

Op 16 februari 2022 verwelkomden Provinciale Staten twee nieuwe Statenleden. Ook werd afscheid genomen van Chris Schotman en Tamara Baas.

Toelating Statenleden 

Rene Claessens en Henriëtte van Keulen-Nentjes zijn toegelaten tot Provinciale Staten. Dit betekent dat zij mee vanaf heden deel uitmaken van Provinciale Staten. Rene Claessens is het nieuwe Statenlid voor het CDA, en vervangt Chris Schotman. Henriëtte van Keulen-Nentjes neemt de plaats in van Tamara Baas bij de ChristenUnie. Om toegelaten te worden, komt eerst de Commissie Geloofsbrieven bijeen. Zij controleren alle gegevens van de nieuwe leden. Zo checken zij bijvoorbeeld of er geen onverenigbare functies zijn: functies die botsen met het Statenlidmaatschap. De Commissie oordeelde positief over de toelatingen. Na het afleggen van de eed, zijn Rene en Henriëtte officieel Statenlid.

Beiden zijn niet nieuw in de Flevolandse politiek: Rene was al eens burgerlid voor het CDA en Henriëtte was al eens tijdelijk Statenlid voor de ChristenUnie. We wensen hen beiden veel plezier in hun nieuwe functie!

Benoeming Rene Claessens en Henriëtte van Keulen-Nentjes
Benoeming Rene Claessens (CDA)  en Henriëtte van Keulen-Nentjes (ChristenUnie)

Afscheid Chris Schotman en Tamara Baas

In dezelfde vergadering werd ook afscheid genomen van Chris Schotman en Tamara Baas. Chris Schotman was ruim tien jaar Statenlid voor de fractie CDA,  tot ongeveer een jaar geleden als fractievoorzitter. Daarmee is Chris een van onze langstzittende Statenleden. Chris kon haar Statenlidmaatchap niet meer combineren met haar nieuwe baan, en heeft daarom met pijn in haar hart afscheid genomen van Provinciale Staten.

Tamara Baas verlaat de Staten, ook met pijn in haar hart, in verband met haar positie als lijsttrekker voor de ChristenUnie Zeewolde tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tamara is daar geen onbekende: ze was er van 2006 tot 2010 al raadslid. Ze werd in 2018 Statenlid en nam daarmee de plek in van Harold Hofstra die gedeputeerde werd.

Chris en Tamara werden allebei toegesproken door zowel de commissaris van de Koning als hun fractievoorzitters. Na een afscheidstoespraak van Chris en Tamara, zijn zij bedankt voor het harde werk als Statenlid met een bos bloemen en een afscheidscadeau.

Afscheid Tamara Baas
Tamara Baas (ChristenUnie) en de heer Verbeek

Afscheid Chris Schotman
Chris Schotman (CDA) en de heer Verbeek