Gezocht: Strategisch Regioadviseur Griffie en Raad

Gepubliceerd op: 03 juni 2022 10:06

De raden van Lelystad en Almere en de Staten van Provincie Flevoland willen meer grip te krijgen op gemeenschappelijke regelingen en samenwerkingsverbanden. Een mooie en vooral unieke en innovatieve opdracht en een nieuwe stap in het lokaal bestuur, waar je alle vrijheid krijgt en waarin je jezelf door jouw strategische meerwaarde onmisbaar maakt. Wij denken dat het twee jaar zal duren voordat je volledig op stoom bent geraakt en zichtbare verbeteringen en resultaten hebt geboekt.

Wat ga je doen

Aan jou de taak om meer grip te brengen en daarmee positie in de regionale samenwerkingsverbanden, door zwaardere betrokkenheid vanuit de drie griffies. Dat betekent dat jij als strategisch adviseur voor een zwaarder regiogeluid gaat zorgen. Jij gaat in dit nu nog democratische niemandsland het speelveld overzien. Hoe? Dat weten we nog niet precies en hangt af van jouw talenten en inspanning en van de stijl die bij jou past. In eerste instantie gaat het om een tweetal samenwerkingsverbanden waar de gemeenten en de provincie op dit moment aan deelnemen:

 1. Metropool Regio Amsterdam 
 2. Regionale Energie Transitie Flevoland 

Jij gaat in deze gremia en stukkenstromen proactief volgen en vertalen naar beïnvloedings- en besluitvormingsmomenten. Je onderhoudt contact met bestuurders, interne medewerkers, rapporteurs/informanten/betrokken raadsleden en de samenwerkingsverbanden. Je zet een netwerk op, dat je onderhoudt en faciliteert rondom de inhoud van de samenwerkingsverbanden. Hierin bevorder je ook zeker de onderlinge contacten. Je organiseert daarom netwerkbijeenkomsten om gezamenlijk belangrijke zaken te bespreken met betrokken raden en staten. Ook kun je als auteur conceptraads- en statenvoorstellen betrokken zijn en adviseren ten aanzien van moties of amendementen.

Wie ben jij

Naast jouw strategische denk- en daadkracht ben je vooral een natuurlijke netwerker. Iemand die makkelijk contact maakt, verbinding maakt en verbinding legt met en tussen mensen, organisaties, netwerken en stakeholders. Jij overziet makkelijk het speelveld en slaagt erin onze Raden en Staat in positie te brengen binnen het middenbestuur. Jouw overwegend 'gele kant' zorgt voor originele, out of the box-ideeën en voor vernieuwing.

Jij bent van nature nieuwsgierig, hebt een brede strategische blik en houdt ervan resultaat te bereiken. Door jouw hoge gunfactor praten mensen graag met je en ben jij een welkome partij in de samenwerkingsverbanden. Jij floreert in een omgeving waar je alle ruimte krijgt voor jouw innovatieve ideeën en jouw frisse blik gewaardeerd wordt.

Jij gedijt in een omgeving met veel beweging. Dat kun je letterlijk nemen, want we vinden het belangrijk dat je zowel bij Provincie Flevoland als gemeenten Lelystad en Almere kantoor houdt en dat je dus met veel verschillende en telkens wisselende collega's samenwerkt en in die samenwerking snel resultaat weet te boeken.

Wat bieden wij jou

 • Er zijn meerdere constructies mogelijk. In principe kom je in dienst bij Provincie Flevoland, andere opties zijn een detacherings- of zzp-constructie. We denken graag mee met jouw wensen hierin;
 • Een salaris van minimaal € 4.442,21 en maximaal € 6.324,31 (schaal 13) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Op dit moment kunnen wij je een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar aanbieden;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Informeren en solliciteren

Wil je meer weten over de rol? Er zitten maar liefst drie griffiers en twee corporate recruiters voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je alles over deze regionale rol te vertellen.
NB deze vacature staat intern als extern open. Mocht je meer willen weten dan kun je contact opnemen met:

 • Amanda Kost van Provincie Flevoland via tel: 06-152239805
 • Gert-Jan Broer van Gemeente Almere via tel: 06-25687581
 • Toon Cornelissen, raadsgriffier Gemeente Lelystad via 06-51712568
 • Paulien Wilde van Gemeente Almere via tel: 06-41741898

We hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum, het is dus aan te raden om snel contact te zoeken. We ontvangen graag je cv en motivatie. We hopen in de week van 27 juni gesprekken te kunnen voeren.