Jongerenraad Flevoland tijdens eerste bijeenkomst opgericht en kan van start

Gepubliceerd op: 15 maart 2022 13:03

Een historisch moment voor de provincie Flevoland. De oprichting van een Jongerenraad Flevoland, inclusief haar eerste jongerenbestuur is een feit en kan van start. Dit is al na de eerste bijeenkomst besloten.

Jongerenraad oprichters met initiatiefnemers
Jongerenraad oprichters met initiatiefnemers

Eerste bijeenkomst 9 maart

Op woensdagmiddag 9 maart vond de allereerste bijeenkomst plaats waarbij de jongeren die het idee van een jongerenraad vorig jaar hadden gepitcht tijdens het provinciaal jeugddebat, waren uitgenodigd op het provinciehuis. Zij werden warm en hartelijk ontvangen door de ambtelijke organisatie, Gedeputeerden en Statenleden. Namens de Initiatiefnemers waren de Statenleden Bryant Heng, Sylvia Kers en Arief Khedoe aanwezig.

Aftrap

Na een algemene aftrap van Gedeputeerden Jop Fackeldey en Cora Smelik, gaf Judith Goudriaan vanuit haar actieve betrokkenheid bij de griffie een toelichting over de provinciale politiek en over het politieke proces aangaande de totstandkoming van het initiatiefvoorstel. Hierna begon het gesprek met de jongeren hoe zij de jongerenraad daadwerkelijk voor zich zien en werden de eerste afspraken al gemaakt. De jongeren willen bijvoorbeeld dat de jongerenraad een adviesrol krijgt en ze hebben de intentie uitgesproken eens per kwartaal een onderwerp te kiezen waar ze een adviesvoorstel over willen schrijven. Ook hebben de jongeren aangegeven dat ze graag de bijeenkomsten in de statenzaal willen gaan houden.

Volgende bijeenkomst

De aanwezige jongeren hebben tijdens de bijeenkomst besloten dat zij het oprichtende en daarmee eerste bestuur van de jongerenraad gaan vormen.
Zij zullen daarmee een actieve rol innemen om jongeren in Flevoland te betrekken en te enthousiasmeren.

 

Door: Bryant Heng, initiatiefnemer en Statenlid namens de ChristenUnie.