Provinciale Staten vergadering 16 februari 2022

Gepubliceerd op: 14 februari 2022 13:02

Woensdag vergadert Provinciale Staten vanaf 15.30 uur weer fysiek in de Statenzaal.

In verband met de huidige maatregelen, is de Statenzaal weer op 1.5m ingericht, en is er in de vergaderruimtes beperkt capaciteit. Hierdoor is het helaas nog niet mogelijk om de vergadering fysiek in de Statenzaal bij te wonen.
De vergadering is live mee te kijken via de website van Provinciale Staten.

Op de agenda

Benoemingen en toelatingen

Op de agenda staat det oelating van de heer Claessens voor het CDA en mevrouw van Keulen-Nentjes voor de ChristenUnie. Zij zullen toegelaten worden in verband met het vertrek van mevrouw Schotman (CDA) en mevrouw Baas (ChristenUnie).

Beide kandidaten zijn geen nieuwe gezichten: de heer Claessens was tijdens de vorige Statenperiode al burgerlid voor het CDA en mevrouw van Keulen-Nentjes heeft in 2020 en 2021 mevrouw Baas al eens vervangen in verband met haar tijdelijk ontslag wegens ziekte.

Geheimhouding

Vooralsnog is er geen geheimhouding op te heffen of te bekrachtigen.

Interpellatiedebat

Er is nog geen aanvraag voor een interpellatiedebat. Dit kan tot maximaal 48 uur voor aanvang van de vergadering. In dit geval dus tot 15.30 uur vanmiddag.

Vragenhalfuurtje

Er zijn nog geen vragen aangemeld voor het vragenhalfuurtje. Hiervoor hebben de fracties langer de tijd: aanvragen kan tot 4 uur voor aanvang van de vergadering. In dit geval is dat tot woensdagochtend 11.30 uur.

Vier hamerstukken

- Correctie fractievergoeding Forum voor Democratie 2020
- Nota Risico en Weerstandsvermogen 2021
- Rekenkamerbrief
- Toekomstbestendige gezondheidszorg: bijdrage provincie aan Zorgtafel

Twee bespreekstukken

- Uitvoeringsagenda Almere 2.0
Dit is een bespreekstuk omdat de facties JA21 en 50PLUS hebben aangekondigd misschien moties en/of amendementen in te willen dienen.

- Flevolands Fonds voor culturele ontwikkeling
Dit is een bespreekstuk omdat de fractie JA21 heeft aangekondigd misschien moties en/of amendementen in te willen dienen.

Wie weet sluiten we af met een motie vreemd (of niet).