Stemuitslag Vergadering 22 april later vandaag online

Gepubliceerd op: 28 april 2020 14:04

Vandaag worden de stembriefjes van Provinciale Staten geteld. Statenleden konden tot gisteren hun stembriefjes inleveren. Op de stembriefjes geven zij aan of ze 'voor' of 'tegen' stemmen over de Statenvoorstellen, moties en amendementen die in de vergadering van 22 april zijn besproken. De uitslag wordt vandaag op deze website gepubliceerd.

Provinciale Statenvergadering 22 april

Op woensdag 22 april vergaderden Provinciale Staten voor het eerst digitaal. Er stonden flink wat onderwerpen op de agenda. Over deze onderwerpen moeten Provinciale Staten een besluit nemen. En er waren door de Statenleden maar liefst 9 amendementen en moties ingediend. Ook hierover wordt gestemd.

Anders stemmen dan normaal

Normaal wordt in een vergadering van Provinciale Staten direct gestemd. Statenleden kunnen dan stemmen via hun iPad. Omdat nu digitaal werd vergaderd, was dat niet zo makkelijk. Er werd wel getest met het digitaal stemmen. Voor de zekerheid is toch gekozen om 'ouderwets' schriftelijk te stemmen.

Stembriefjes

Statenleden hebben thuis stembriefjes ontvangen. Deze vullen ze in en sturen ze daarna naar de Statengriffie op het Provinciehuis. Door met stembriefjes te stemmen, duurde de vergadering ook niet al te lang. Ook kon iedereen zo stemmen.

Uitslag vandaag gepubliceerd

Vanmiddag worden alle stembriefjes geteld. De besluiten van de Statenleden worden per agendapunt op een rij gezet. De uitslag wordt vandaag gepubliceerd.

Vergadering terugkijken

Wilt u de vergadering terugkijken? Dat kan via stateninformatie.flevoland.nl/vergaderingen.