Uitslag Verkiezingen Bekendgemaakt door Centraal Stembureau

Gepubliceerd op: 25 maart 2019 11:03

Maandagochtend 25 maart is de definitieve uitslag van de verkiezingen Provinciale Staten bekendgemaakt door het centraal stembureau van de verkiezingen. Nu ook de restzetels zijn berekend en de voorkeursstemmen geteld, zijn er wijzigingen ten opzichte van de voorlopige uitslag. Het CDA komt uit op 3 zetels in plaats van 4 en Denk komt nieuw de Staten in met 1 zetel.

Bekendmaking Verkiezingsuitslag door het Centraal Stembureau
Het Centraal Stembureau te Lelystad maakt de officiële verkiezingsuitslag bekend op 25 maart 2019.

Forum voor Democratie, die in Flevoland voor het eerst meedoet, is de grootste partij en behaalt 8 zetels. De VVD zakt van 7 naar 6 zetels. Overige partijen: PVV 4 (-2), GroenLinks 4 (+2), CDA 3 (-2), PvdA 3, ChristenUnie 3, SP 2 (-3), 50PLUS 2, D66 2 (-2), Partij voor de Dieren 2, SGP 1 (-1). Denk komt nieuw in Provinciale Staten met 1 zetel. De partijen Respect!, Jezus Leeft en O.P.A. hebben niet genoeg stemmen behaald voor een zetel.

Bij de PvdA heeft Monique Dubois uit Almere voldoende voorkeursstemmen gekregen voor een plek in de Provinciale Staten.

 

Partij Aantal Zetels
VVD 6
PVV 4
CDA 3
SP 2
D66 2
PvdA 3
ChristenUnie 3
50Plus 2
GroenLinks 4
Partij voor de Dieren 2
SGP 1

Denk

1
Forum voor Democratie 8

Een commissie, bestaande uit Provinciale Statenleden, onderzoekt in een zogeheten geloofsbrievenonderzoek of de benoemde Statenleden aan de vereisten voor de functie voldoen. Indien dit het geval is, worden de Provinciale Staten op donderdag 28 maart benoemd.

Klik hier voor het Proces Verbaal van het Centraal Stembureau van de Provincie Flevoland.