Vacature Adjunct-Griffier (1,0 fte)

Gepubliceerd op: gisteren, 16:25

Wij zoeken een collega met een strategische visie die de bedrijfsvoering voor Provinciale Staten (PS) en de Statengriffie toekomstbestendig innoveert.

Waar kom je te werken?
De Statengriffie (9 fte) ondersteunt PS bij al haar werkzaamheden. De Statengriffie coördineert en organiseert (procedureel en inhoudelijk) de vergaderingen van PS en adviseert PS over stateninstrumenten. Aan de hand van de kernwaarden 'Vernieuwingsgericht, Betrouwbaar, Toegankelijk, Dienstverlenend, Deskundig & Sprankelend' ga je met de collega's elke dag voor de Staten aan de slag.

Het visiedocument van de Statengriffie geeft richting aan het werk: de Statengriffie creëert 'ruimte voor de politiek' door enerzijds te sturen op efficiënte vergadervormen en anderzijds steeds te kijken waar de impact van het statenwerk kan worden vergroot. De Statengriffie investeert in strategische advisering aan en positionering van de Staten, nieuwe werkvormen, communicatie, digitalisering en een verbetering van haar operationele activiteiten.

Jouw toekomstige baan?
Je ontwikkelt een visie voor een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering en zorgt voor de realisatie en implementatie van een bedrijfsvoeringstrategie. Je vertaalt dit naar strategieën voor informatievoorziening, kennisdeling en -ontsluiting voor de Staten, archivering, verdere digitalisering en een optimaal ingerichte vergaderstructuur. Je verbindt het eigen vakgebied met andere vakgebieden, zoals communicatie en burgerparticipatie. Je geeft strategisch advies op alle bedrijfsvoeringsdomeinen en verbindt deze met het politiek-bestuurlijke proces.

Je positioneert de Staten m.b.v. de sturingsinstrumenten van de P&C-cyclus. Je richt je hierbij ook op de controlerende rol van de Staten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de Staten inzake financiële- en begrotingsvraagstukken, hebt kennis van achterliggende regelgeving en onderhoudt goed contact met rekenkamer en accountant. Indien aan de orde begeleid je financiële dan wel onderzoekswerkgroepen. Je verzorgt het contract-, begrotings- en budgetbeheer en bent eindverantwoordelijk voor onder meer de processen fractievergoedingen, vergoedingen statenleden en benoemingen. Je bent accountmanager voor de Rekenkamer, accountant en concerncontroller.

Je draagt zorg voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan de Staten. Je zorgt voor een goed verloop van alle operationele processen gerelateerd aan de vergaderingen van commissies en PS. Je maakt de dienstverlening inzichtelijk en laat deze onderwerp van gesprek en monitoring zijn.

Wat breng je mee
Je hebt een innovatieve en duurzame visie op bedrijfsvoering binnen een politiek-bestuurlijk speelveld, in de breedste zin van het woord. Daarnaast heb je:

  • Een WO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van visie en strategie op het gebied van bedrijfsvoering binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • Kennis van het provinciale bestuur en de provinciale organisatie, de besluitvormingsprocedures en de politiek/bestuurlijke verhoudingen;
  • Vaardigheid in het formuleren van kaders, voorstellen, adviezen;
  • Generalistische dossierkennis over de volle breedte van de provinciale financiën en begroting.

Bovendien beschik je over de volgende competenties: strategisch en duurzaam samenwerken, conceptueel denken, impact hebben en verandering tot stand brengen, omgevingssensitief en het zijn van bruggenbouwer.

Wat bieden wij jou

  • Een salaris van minimaal € 4.339,54 en maximaal € 6.199,32 (schaal 13) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% boven op je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad.

Meer informatie en reageren
Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór woensdag 24 maart via het sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief met daarin een voorbeeld van een bedrijfsvoeringstrategie die jij ontwikkeld en geïmplementeerd hebt. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Jos Boomsma, adviseur recruitment, 0320-265316. Een VOG is vereist voor deze functie.

In de eerste week willen wij een eerste selectie maken. De eerste ronde bestaat uit twee sollicitatiegesprekken van ca. 45. minuten. Voor de tweede ronde willen wij je vragen om een presentatie te geven over een onderwerp op het gebied van bedrijfsvoering. Mocht jij de geschikte kandidaat zijn, dan bieden wij jou in april graag een voorstel aan als nieuwe adjunct-griffier.