Vandaag eerste tests digitaal vergadersysteem

Gepubliceerd op: 08 april 2020 17:04

De Provincie Flevoland is hard aan het werk om digitaal vergaderen mogelijk te maken. De keuze is gevallen op de app Pexip. Deze app gaat gebruikt worden voor de vergaderingen van Provinciale Staten en de Statencommissies. Vandaag zijn de eerste tests met het systeem geweest. De eerste tests zijn veelbelovend. Morgen en volgende week worden nog meer tests uitgevoerd. We willen dat alle Statenleden een keer zijn ingelogd voor de eerste vergadering.

Voorwaarden

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van een digitale vergader-omgeving. De app moet door alle Statenleden gebruikt kunnen worden. Ook inwoners moeten kunnen meekijken bij de vergadering. Verder moet de app veilig zijn in het gebruik. Niet zomaar iedereen moet kunnen meedoen aan de vergadering. Kortom, er is een boel te regelen!

Eerste commissies

Woensdag 15 april moet het systeem klaar zijn: om 15:30 uur is de eerste Beeldvormende Sessie van de commissie RND (Ruimte, Natuur en Duurzaamheid). 's Avonds om 19.00 uur vindt, naast de commissie RND, ook de commissie Economie, Mobiliteit en Samenleving (EMS) plaats. Kijkt u ook mee? De vergaderingen worden uitgezonden via stateninformatie.flevoland.nl.