Vergadering Provinciale Staten 9 november

Gepubliceerd op: 08 november 2022 16:11

Woensdag 9 november vergaderen Provinciale Staten weer. Vanwege de volle agenda beginnen we eerder; om 14.00 uur in plaats van om 15.30 uur.

Op de agenda

Benoemingen

Het agendapunt benoemingen is in twee delen gesplitst. Dit zodat gedeputeerde Smelik de behandeling van de Programmabegroting nog voor haar rekening kan nemen. De Staten gaan zich daarom eerst buigen over de benoeming van de heer Geert Post tot burgerlid voor de SGP. De benoeming van mevrouw van Gaal tot gedeputeerde volgt later op de agenda, als agendapunt 11.

Geheimhouding

Er is vooralsnog geen geheimhouding te bekrachtigen of op te heffen.

Vragenhalfuurtje

Er zijn door 3 fracties vragen aangekondigd tijdens het vragenhalfuurtje.

Hamerstukken

Er is 1 hamerstuk: Wijziging Zeven en technische wijziging Zeven A legesverordening provincie Flevoland 2016

Bespreekstukken

Aangepast zonbeleid en openstelling tweede tranche Structuurvisie Zon. Dit onderwerp stond al op de agenda van Provinciale Staten van 26 oktober, maar is doorgeschoven i.v.m. de volle agenda van die vergadering.

Overhandiging en bespreking Programmabegroting 2023

Op woensdagmiddag 21 september 2022 is de Programmabegroting 2023 door gedeputeerde Financiën, Harold Hofstra, officieel aangeboden aan Sjaak Simonse, vicevoorzitter van Provinciale Staten. In de programmabegroting worden financiële kaders gesteld waarbinnen de provinciale activiteiten uitgevoerd worden. De financiële middelen hiervoor worden beschikbaar gesteld door Provinciale Staten. Tijdens deze vergadering wordt de Programmabegroting 2023 besproken.

Overhandiging Programmabegroting 2023
Overhandiging van de Programmabegroting door gedeputeerde Hofstra aan vicevoorzitter van Provinciale Staten, de heer Simonse

Na de bespreekstukken gaan we door met de benoeming van mevrouw van Gaal tot lid van het college van Gedeputeerde Staten.

We sluiten af met, in elk geval, twee reeds ingediende moties vreemd. Ook de behandeling van deze moties is doorgeschoven van de vergadering van Provinciale Staten van 26 oktober.
Wellicht zijn er nog fracties die een motie vreemd willen indienen.

De vergadering is natuurlijk weer mee te kijken via onze website.