Diverse vergaderingen en Statencommissies op 20 maart 2024

Gepubliceerd op: 19 maart 2024 11:03

Woensdag 20 maart 2024 biedt een uitgebreid vergaderprogramma voor de Provinciale Statenleden:

Werkgroep Commissies en Procedurecommissie

De Werkgroep Commissies en Procedurecommissie komt op woensdag 20 maart al om 10:30 uur bij elkaar voor een vergadering. Behandeld wordt o.a. de opmaat van de Procedurecommissie naar een Presidium.

Werkbezoek aan de OFGV

Om 12:00 uur start een werkbezoek bij de buren; de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek (OFGV). Zij ontvangen Staten- en burgerleden voor een presentatie, rondleiding en een rondje langs de expertisegebieden.

Commissie Planning & Control

De vergadermiddag vervolgt om 14:00 uur met een overleg van de Commissie Planning & Control. Op de agenda staan o.a. terugblik behandeling en ontwikkeling rechtmatigheidsverantwoording; de zienswijze op planning P&C-producten van verbonden partijen en aanlevering P&C-producten.

Werkbezoek Statenlidnu aan Flevoland

Tussen de vergaderingen door kunnen Staten- en burgerleden op twee momenten een bezoekje brengen aan de informatiestand van Statenlidnu. Tussen 14:00-15:00 uur en 18:00-19:00 uur geeft Statenlidnu antwoord op vragen of toelichting. Om 15:00 uur verzorgt Statenlidnu een korte presentatie in de Statenzaal over wat Statenlidnu doet, het Opleidingsprogramma en hoe het Leerplatform van Statenlidnu werkt.

Commissievergaderingen

Om 15:30 uur starten de Statencommissievergaderingen. De Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving wordt voor de dinerpauze afgerond en de Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid vervolgt na de dinerpauze. Beide commissievergaderingen zijn openbaar en u kunt de livestream volgen via de website van PS.

Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving

Naast de reguliere agendapunten staat o.a. beeldvormend op de agenda:
• Denkrichtingen Ontwikkelperspectief Lelylijn

Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid

Naast de reguliere agendapunten wordt de besluitenlijst van 7 februari 2024 vastgesteld en komen de Samenwerkingsverbanden aan de orde. In deze vergadering wordt beeld- en oordeelsvormend behandeld het agendapunt:
• Rekenkameronderzoek 'Samenwerking in Flevoland onder de nieuwe Omgevingswet'

En vindt beeldvorming plaats over de agendapunten:
• Startnotitie Omgevingsvisie Flevoland 2050
• Herziening Omgevingsverordening – inhoudelijke onderwerpen

Vervolgens vindt afdoening plaats van Moties, Toezeggingen, Initiatiefvoorstellen en E-petities.
Na de rondvraag wordt de vergadering gesloten.