Internationale Vrouwendag 8 maart 2024

Gepubliceerd op: 08 maart 2024 08:03

Internationale Vrouwendag 8 maart 2024 in Flevoland: Viering van Vrouwenkracht.

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, met voor 2024 het thema 'Eén wereld, duizend vrouwen'. Dit thema benadrukt de verscheidenheid én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland en diverse culturen. Platform Internationale Vrouwendag geeft aandacht aan actuele onderwerpen met een focus op vrouwen, emancipatie en vrouwenrechten.

Op 8 maart 2024 wordt Internationale Vrouwendag ook in Flevoland gevierd. De provincie Flevoland is de thuisbasis van mensen van verschillende achtergronden, culturen en levensstijlen, en deze diversiteit is een van de redenen waarom de viering van Vrouwendag hier zo bijzonder is. Hier kunt u meer informatie vinden over de viering van Internationale Vrouwendag in Flevoland.

Historie

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar op 8 maart gevierd. In 1908 vond op die dag de eerste staking door vrouwen plaats, om op te staan tegen de slechte arbeidsomstandigheden voor vrouwen. Deze staking vormde de start van de emancipatie van de vrouw in de Westerse wereld.
Tijdens de Internationale Vrouwenconferentie in 1920 werd 8 maart omgedoopt tot Internationale Vrouwendag. Deze dag staat sindsdien in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen over de hele wereld.