ROC-Flevoland komt op 17 april op bezoek in het Provinciehuis!

Gepubliceerd op: 12 april 2024 17:04

Op woensdag 17 april 2024 komt een klas van het ROC Flevoland op bezoek in het Provinciehuis om het Provinciespel te spelen. ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat) begeleidt het Provinciespel.

Provinciespel

Het Provinciespel wordt gespeeld met behulp van een speelkleed en blokken met voorzieningen. Studenten mogen plaatsnemen op de zetels achter de microfoons. Tijdens het Provinciespel bepalen studenten samen hoe hun provincie eruit zou zien als zij het voor het zeggen hadden. Moet er meer streekvervoer komen? Sneller internet? Of is het juist belangrijk dat er nieuwe bedrijventerreinen worden gebouwd?
Er is uit een grote hoeveelheid voorzieningen te kiezen. Het budget is beperkt dus helaas kan niet alles een plaats krijgen. Tijd dus om samen keuzes te maken. Om het eens te worden over die keuzes richten de studenten verschillende politieke partijen op en gaan ze met elkaar in debat. In twee uur tijd ervaren ze dat overleg, argumentatie, meerderheid en overeenstemming nodig zijn in een democratische samenleving.