Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Fractievoorzittersoverleg, 19 juli 2023 14:00:00

Algemene vergader informatie

Datum:
19 jul. 2023, 14:00
Locatie:
Commissiekamer

Agenda

Hoofdvergadering

Commissiekamer
  • Aanleiding:
    Op 31 mei 2023 heeft Provinciale Staten de Werkgroep ‘Commissies en Procedurecommissie’ ingesteld met de volgende opdracht: Adviseer de Staten over: de (verdeling van onderwerpen over de) in te stellen commissies en over de eventuele ontwikkeling van de Procedurecommissie naar een andere soort commissie.

    Bespreekpunten:
    a) in te stemmen met het advies van de werkgroep

  • Aanleiding:
    De werkgroep Routekaart heeft een opdracht ontvangen. Zij heeft daar inmiddels een aantal keren over gesproken en gebrainstormd. De opdracht leidt tot een eerste uitwerking,  namelijk een programma op hoofdlijnen voor de vervolgconferentie op 15 november 2023. Over de concept Routekaart wordt momenteel nog nagedacht. Uw fractievoorzittersoverleg ontvangt middels dit memo een tussenstand.

    Bespreekpunten:
    a) Kennis te nemen van de stand van zaken van de werkgroep Routekaart PS
    b) In te stemmen met de planning /het tijdpad van de werkgroep Routekaart PS

     

  • Aanleiding:
    De doelen, activiteiten en budgetten van Provinciale Staten maken onderdeel uit van de Planning & Control-producten. Deze komen samen in het programmaonderdeel 7.2 Provinciale Staten. Zoals gebruikelijk, legt de griffie de concept teksten van de Planning & Control-producten aan u voor. Zo ook voor de Programmabegroting 2024.

    Bespreekpunten:
    a) Kennis te nemen van de inleiding, tekst en onderliggende doelen van programmaonderdeel 7.2 Provinciale Staten voor de Programmabegroting 2024.
    b)  Nadere uitwerking in activiteiten voor 2024 af te doen via schriftelijke consulatie.

     

  • Aanleiding:
    Op 25 mei 2022 heeft het seniorenconvent (de voorganger van het fractievoorzittersoverleg) zich positief uitgesproken over de “Pilot gezamenlijke regioadviseur Flevoland/Almere/Lelystad”. Aan deze pilot is invulling gegeven door vanaf 1 september 2022 een gezamenlijke regioadviseur aan te nemen. De regioadviseur heeft als opdracht om op onafhankelijke wijze zorg te dragen dat de voltallige raden van Lelystad en Almere en Provinciale Staten van Flevoland betrokken zijn en impact hebben op de bestuurlijke samenwerking in de MRA en RES. Overeenkomstig de afspraken met het seniorenconvent is de inzet van de regioadviseur geëvalueerd. Voorliggende evaluatie wordt tevens in Almere en Lelystad aangeboden.

    Bespreekpunten
    a) In te stemmen met de evaluatie gezamenlijke regioadviseur Flevoland/Almere/Lelystad;
    b) Kennis te nemen van de tijdelijke verlenging van de regioadviseur voor de periode van 1 jaar;
    c) Kennis te nemen van de uitkomsten van de evaluatie;
    d) In te stemmen met het gedane procesvoorstel om voor de zomer van 2024 zich uit te spreken over het al dan niet definitief maken van de gezamenlijke functie van regioadviseur.

     

  • Aanleiding:
    In de Integrale Commissie van 5 juli 2023 zijn de vaststelling fractievergoeding 2022 en Q1 2023 besproken. Daarbij bleek niet voor iedere fractie helder te zijn welke kosten ten laste gebracht mogen worden van de fractievergoeding en is gevraagd is naar de mogelijkheden tot het aanpassen van de vaststelling. In de bespreking is geconcludeerd (aan de hand van een aangenomen ordevoorstel) dat beide Statenvoorstellen nadere bespreking in het fractievoorzittersoverleg vragen. 

    Bespreekpunten:
    a) De Statenvoorstellen verantwoording fractievergoeding 2022 en Q1 2023 op de agenda van PS 19 juli 2023 te laten staan als bespreekstukken.

     

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen