Bespreking Garanties en leningen met Randstedelijke Rekenkamer

  • 13 juni 2018 13:00 tot 14:00
  • locatie: kamer Almere
Direct opslaan in uw agenda

Bespreking van statenleden met mevr. Hoenderdos van Randstedelijke Rekenkamer.

meld u zich hier aan vóór 1 juni

In de Programmaraad van vorig najaar is positief geadviseerd over een onderzoek naar Garanties en leningen in de Randstadprovincies.

Garanties en leningen zijn een risicofactor voor de provincie. Het is van belang dat de provincies inzicht hebben in welke garanties en leningen zij hebben uitstaan en deze goed beheren. Goed beheer stelt de provincie in staat problemen tijdig te signaleren en maatregelen te treffen om verlies te voorkomen of zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de programmaraadbijeenkomst is gevraagd of wij ook de (revolverende) fondsen bij het onderzoek willen betrekken. Het idee van een revolverend fonds is dat geld niet eenmalig aan projecten wordt besteed, maar dat het geld meerdere keren (revolverend) kan worden ingezet. De meest gebruikte instrumenten voor revolverende fondsen zijn leningen, garanties en participaties. De provincies leveren kapitaal aan revolverende fondsen en/of zijn aandeelhouder van de organisatie die het fonds beheert.

De Rekenkamer is het onderzoek gestart en wil graag de Statenleden betrekken.   

Het doel is om van Statenleden input te krijgen over welk inzicht de P&C-documenten hen bieden in het beheer van garanties en leningen en de financiële constructies van de revolverende fondsen.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo