Opening zorginstelling/dierenpark Almere Jungle

  • 10 april 2019 16:00 tot 18:00
  • locatie: Almere Jungle, Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere
Direct opslaan in uw agenda

In dit bericht de bekendmaking en uitnodiging voor de grote opening van het Almere Jungle Creations LAB wat gebouwd is door Ton Theunis en zijn ex-WitchWorld team.
Wij willen graag alle leden van de provinciale staten van de provincie Flevoland uitnodigen voor deze opening.

WitchWorld wordt onderdeel van dierenpark Almere Jungle

In oktober 2018 maakte Ton Theunis bekend te stoppen met WitchWorld. De grote vraag was wat er ging gebeuren met alle cliënten, medewerkers, vrijwilligers en niet te vergeten kennis die in bijna 10 jaar is opgebouwd. Al snel was duidelijk dat Almere Jungle en WitchWorld elkaar op veel vlakken raken. Er is namelijk een duidelijke overlap in zowel de toeristische branche als het vervullen van een maatschappelijke rol door het bieden van dagbesteding. Almere Jungle, onderdeel van Nieuwland is namelijk een zorginstelling én een dierenpark. 

Met blijdschap vertelt directeur Robert Loose nu: ‘het is gelukt om de waardevolle dagbesteding voor de cliënten van WitchWorld voort te zetten door het opzetten van een nieuwe werkplek in Almere Jungle. Het is voor deze cliënten nu eindelijk mogelijk om ideeën die zij bedenken ook daadwerkelijk te implementeren in een bestaand dierenpark.’ Robert verwacht dan ook dat de kennis rondom robotica, 3d printing en parkontwikkeling Almeres eigen dierenpark, Almere Jungle, naar een hoger niveau zou kunnen brengen. De operationele activiteiten van WitchWorld zullen dus vanaf heden opgaan in Almere Jungle. ‘Overigens staat de deur van Almere Jungle én ons lab natuurlijk ook open voor nieuwe mensen met name in het autistisch spectrum die een hoogwaardige dagbesteding zoeken,’ zegt Robert Loose. 

Voor de oud WitchWorld-cliënten verandert er verder weinig, omdat ook Ton Theunis en andere medewerkers nu werkzaam zijn in Almere Jungle. Zij hebben sinds januari van dit jaar hard gewerkt aan de realisatie van een laboratorium waarin allerlei technische en creatieve activiteiten zullen worden ontplooid om de beleving voor de bezoeker binnen het dierenpark nog groter te maken.
De nieuwe werkplek die is gecreëerd binnen het dierenpark heeft de naam Almere Jungle Creations LAB gekregen.

Vanaf 10 april aanstaande, na de officiële opening om 16.00 uur, kan iedereen letterlijk komen gluren naar de wonderlijke creaties die vanaf dan door het Almere Jungle Creations LAB ontwikkeld zullen worden. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn op woensdag 10 april aanstaande om 16.00 uur. De opening vindt plaats in Almere Jungle. Adres: kemphaanpad 2, 1358 AC Almere. Indien u van plan bent te komen stellen wij het op prijs als u de aanmelding stuurt naar info@almerejungle.nl

Meer informatie over het Almere Jungle Creations LAB is verkrijgbaar door contact op te nemen met:
E-mail: ttheunis@nieuwland.nl
Telefoon: 0365309930

Met vriendelijke groet, 
Esmee Rienstra (beleidsmedewerker Almere Jungle)

Almere Jungle
tel: 036-5309930
www.almerejungle.nl

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo