MRA State of the Region: Facts & Future

  • 17 juni 2019 14:00 tot 19:00
  • locatie: Theater Amsterdam, Danzigerkade 5, 1013 AP Amsterdam
Direct opslaan in uw agenda

Geacht Statenlid in de Metropoolregio Amsterdam,

De tweede editie van de State of the Region vindt plaats op maandag 17 juni 2019 in Theater Amsterdam. Het is mij een bijzonder genoegen u hiervoor persoonlijk uit te nodigen.
State of the Region is het jaarlijkse evenement dat zichtbaar maakt wat de opgetelde kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam is. Dit jaar ligt de nadruk op de resultaten van goed verbonden zijn. Tijdens State of the Region komen de belangrijkste spelers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, culturele organisaties en regionale overheden uit de Metropoolregio Amsterdam bij elkaar om het gesprek aan te gaan over grootstedelijke vraagstukken én mogelijke oplossingen.

Programma

14.00 uur - Facts of the Region Tijdens de ‘Facts’ laat VU-hoogleraar Henri de Groot op basis van de Economische Verkenningen zien hoe de Metropoolregio Amsterdam er voor staat en zich ontwikkelt.
15.30 uur - Future of the Region Tijdens de ‘Future’ kijken we door de bril van twee topsprekers naar de Metropoolregio Amsterdam. Future of the Region is de aftrap van het meerdaagse innovatiefestival WeMakeThe.City. Ter afsluiting spreek ik de State of the Region uit, waarbij ik mijn visie geef op onze gezamenlijke toekomst in de Metropoolregio Amsterdam.

We sluiten het programma af met een Netwerkborrel.

Ik hoop u te mogen verwelkomen in Theater Amsterdam op 17 juni 2019. Indien u zich wilt aanmelden, kunt u dit t/m vrijdag 24 mei doorgeven aan uw Statengriffier. Vermeld daarbij ook uw e-mailadres, u ontvangt dan een uitnodiging op naam. Ik kijk uit naar uw komst.

Hartelijke groet, mede namens de Commissarissen van de Koning van de provincies Noord-Holland en Flevoland, de burgemeesters van de 32 gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, de Amsterdam Economic Board, en amsterdam&partners,

Femke Halsema Burgemeester van Amsterdam