Inwerkprogramma Statenleden: Het Provinciespel

Inwerkprogramma Statenleden: Het Provinciespel

  • 11 november 2019 18:00 tot 19:30
  • locatie: Statenzaal
Direct opslaan in uw agenda

Mede vanwege het Initiatiefvoorstel Educatieprogramma Democratie en Rechtsstaat, zijn we van plan om het Provinciespel vanaf januari 2020 weer aan te bieden aan MBO’s en middelbare scholen in Flevoland. Tijdens het spel richten de jongeren hun eigen politieke partij op, en bedenken welke voorzieningen zij in Flevoland willen hebben. Ze gaan vervolgens met elkaar in debat, en hopen zo dat hun voorstellen aan worden genomen. Bij het spel wordt ook de aanwezigheid van één of twee Statenleden gevraagd.
U gaat in gesprek met jongeren en kunt zo meer vertellen over het werk van een Statenlid, en hoe de politiek er in de praktijk aan toe gaat. Schrijft u zich straks ook in om bij de Provinciespellen aanwezig te zijn? Op 11 november laten we zien wat het spel inhoudt en vertellen we wat er van u wordt verwacht tijdens zo’n provinciespel. Aanmelden kan via deze link.

Terug