Expeditie XL Circulair Flevoland

  • 06 februari 2020 08:30 tot 17:00
  • locatie: Rondrit, verzamelen bij station Lelystad
Direct opslaan in uw agenda

Een expeditie langs Flevolandse bedrijven die zich bezighouden met circulaire voedselverwerking.
Wil je weten wat er in Flevoland gebeurt met de reststromen van de agrofood-sector? Hebben groenten met afwijkende maten en vormen nog waarde? Kun je nieuwe producten maken met uienvellen, maai-afval en andere reststromen? Ga mee met de Expeditie XL en leer wat er allemaal mogelijk is! De Expeditie XL gaat dit jaar langs bedrijven en instellingen die zich bezighouden met circulaire landbouw en voedselproductie. En we hebben echte toppers bereid gevonden om een kijkje achter de schermen te geven. Je kunt er nog bij zijn. Maar het aantal plekken is beperkt en de aanmeldingen blijven binnen stromen.

Het programma van de Expeditie XL is helemaal rond en het is een fantastisch programma. Verzamelen tussen 08:30 - 08:45 uur bij station Lelystad. Rond 17:00 uur weer terug bij station Lelystad.

Waar gaat de Expeditie XL allemaal langs?*
Eerste stop is de circulaire kippenboerderij van Johan Leenders in Swifterbant. Hij combineert het houden van kippen met biologische landbouw, waarbij de kippen gevoerd worden met lokale restproducten.
Daarna naar de Aeres Hogeschool in Dronten, waar lector Piet Moonen ons zal ontvangen. Bij Aeres zal ook de lunch voor u worden verzorgd. De Aeres Hogeschool heeft het lectoraat Circulair Ondernemen in de Agri- en Foodsector. Lector Piet Moonen neemt ons mee in wat de hogeschool allemaal doet op dit gebied.
Volgende stop wordt de duurzame boerderij De Meerhof, waar we meer horen en zien over duurzaam bodembeheer.
Vervolgens naar Flevosap, misschien wel één van de bekendste merken uit onze provincie. Het sapbedrijf opent haar deuren en laat ons zien hoe ook onze sappen onderdeel kunnen zijn van de circulaire economie.
De laatste stop is bij fruitteler  Nico Florissen . Hij is al de tweede generatie die appels en peren teelt in Dronten. Ook bij zijn bedrijf mogen we binnen kijken,

Aanmelden via deze link.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo