Online aanbieding advies 'Waterstof - de ontbrekende schakel'

  • 25 januari 2021 15:00 tot 17:00
  • locatie: Digitaal
Direct opslaan in uw agenda

Op 25 januari wordt het advies ‘Waterstof De ontbrekende schakel’ aangeboden aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bijeenkomst waarin deze aanbieding zal plaatsvinden. De minister zal aansluitend op de aanbieding een reactie op het advies geven. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u bovendien een inhoudelijke toelichting op het advies, hoort u de reacties van een drietal panelleden en bent u in de gelegenheid deel te nemen aan de discussie door online vragen te stellen.

Over het advies
Zowel in Nederland als in het buitenland is de interesse voor waterstof groot. Op tal van plaatsen wordt hierover gediscussieerd en gepubliceerd. Daarbij lopen de meningen over de inzetbaarheid van waterstof en de condities waaronder die moet plaatsvinden uiteen. Wat is een realistisch perspectief voor waterstof als grondstof en als energiedrager in een duurzame Nederlandse economie en wat betekent dat voor de inzet van de rijksoverheid en anderen? De raad geeft in dit advies antwoorden op vragen die steeds weer terugkomen.
Waterstof zal een cruciale schakel gaan vormen in de toekomstige klimaatneutrale energie- en grondstoffenvoorziening. De vraag naar waterstof zal inzet vragen van de overheid. De raad doet hiervoor een zestal aanbevelingen.

Lees meer over het advies over waterstofbeleid.
 
Aanmelding
U kunt zich aanmelden voor de online presentatie van het advies door uw deelname te mailen naar: uitnodiging@rli.nl. Vermeld u hierbij a.u.b. uw voor- en achternaam, naam organisatie en telefoonnummer.

Het definitieve programma ontvangt u week voorafgaand aan de bijeenkomst. 

Lees meer over de online presentatie.

Wij hopen dat uw belangstelling is gewekt en u deel zult nemen op 25 januari 2021.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo