Webinar RES 1.0

  • 19 april 2021 19:30 tot 21:00
  • locatie: Digitaal via Teams
Direct opslaan in uw agenda

Op 19 april wil het kernteam aan u gaan presenteren de Regionale energie 1.0 (RES 1.0) voor Flevoland. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om alles goed bij elkaar te brengen. De webinar zal een toelichting geven op de RES 1.0. Tijdens deze sessie willen we ingaan hoe wij als regio gezamenlijk bezig zijn aan de energietransitie. Tevens geven wij u een blik in de toekomst hoe het proces in Flevoland is georganiseerd voor het vervolgproces.

Wie iets over de toekomst wil zeggen, doet er verstandig aan eerst naar het verleden te kijken, om die reden zal de voorzitter, Jop Fackeldey aanschuiven om u mee te nemen in de totstandkoming en samen met het kernteam inhoudelijk de RES 1.0 toe te lichten. Want al vóórdat het begrip RES bestond, werkten overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners in Flevoland al eendrachtig aan de juiste kaders om windenergie mogelijk te maken. Hierdoor kwam een groot aantal projecten van de grond, waardoor we nu al voor een deel op een duurzame manier in onze energiebehoefte voorzien. Van die voortvarendheid plukken we nu de vruchten: de RES 1.0 is als het ware een canon van bestaand beleid: we voeren uit wat eerder bestuurlijk en democratisch is besloten door de provincie, de gemeenten en het waterschap.

De webinar:

Als kernteam hebben we er voor gekozen om u op een laagdrempelige manier mee te nemen in het RES-proces. We zullen aan de hand van een digitaal-tafelgesprek, waar u als volksvertegenwoordiger/deelnemer aan kan deelnemen, de regionale energiestrategie 1.0 aan u presenteren. De agenda voor de avond ziet (ongeveer) als volgt uit:

  • Terugblik
  • Toelichting op het bod
  • Betrokkenheid inwoners Flevoland
  • Samenvatting van de RES 1.0
  • Vragen vanuit volksvertegenwoordigers

Met dit krachtige programma wil het kernteam u op hoofdthema’s en op inhoud bijpraten. Wij hopen u dan ook graag te zien deze online sessie.

Presentator:        dhr. Remco Dolstra

Programma

19.30 uur             Inloop

19.45 uur             Algemene presentatie

20.00 uur             RES 1.0

20.15 uur             Vragen?

20.45 uur             Afsluiting

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo