Indiëherdenking Flevoland

  • 15 augustus 2021 16:00 tot 17:00
  • locatie: Indiëmonument Bos der Onverzettelijken, Almere
Direct opslaan in uw agenda

Geachte leden van Gedeputeerde Staten Flevoland, geachte leden van Provinciale Staten Flevoland, geachte leden Gemeentebesturen, geachte Gemeenteraadsleden,

Hierbij nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de Indiëherdenking Flevoland die op 15 augustus a.s. om 16.00 uur zal worden gehouden bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Dan herdenken wij de slachtoffers van de Japanse bezetting en van de daaropvolgende Bersiapperiode.

Overal in Nederland zijn lokale herdenkingen, maar de provincie Flevoland is uniek vanwege het regionale karakter van de herdenking. Uw aanwezigheid als afgevaardigde van uw Gemeente en van de Provincie wordt bijzonder gewaardeerd. Die is belangrijk voor de ouderen die de Japanse bezetting overleefden, maar ook voor de mensen die zijn opgegroeid met het kamp- en oorlogsverleden van hun ouders en grootouders. Omroep Flevoland zendt de herdenking integraal uit op 15 augustus van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Wilt u laten weten wie wij op 15 augustus namens uw gemeente en namens de provincie Flevoland mogen ontvangen? Een mail naar 15aug@bosderonverzettelijken.nl stellen wij bijzonder op prijs. Mocht u bloemen of een krans willen leggen, wilt u dat dan ook melden? Wij kunnen daar dan rekening mee houden bij de planning.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Indiëherdenking Flevoland

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo