Flevolandse Stemwijzer gelanceerd

Gepubliceerd op: 13 februari 2019 10:02

Commissaris van de Koning Leen Verbeek en Statengriffier Amanda Kost hebben gisteren de Stemwijzer Flevoland gelanceerd. Ook de kandidaat-Statenleden waren hierbij aanwezig.

Elke stem maakt het verschil

"Elke stem maakt het verschil! Ik hoop dat wij tijdens de verkiezingen op 20 maart 2019 met elkaar laten zien dat wij trots zijn op onze provincie. Het is belangrijk dat je je stem laten horen hoe je wilt dat Flevoland verder ontwikkeld. De Stemwijzer kan je helpen om te bepalen welke partij het beste bij jou past," aldus Verbeek. Statengriffier Kost hoopt dat wederom veel Flevolandse kiezers de Stemwijzer behulpzaam vinden bij de oriƫntatie op hun stem. "In 2015 waren er ruim 38.000 Flevolanders die de Stemwijzer invulden. Nu reken ik op minstens 40.000. Want uit recente belangrijke Flevolandse onderwerpen als Lelystad Airport en Oostvaardersplassen blijkt dat de provinciale politiek in Flevoland leeft."

Lancering Stemwijzer 2019 1
Kandidaat-statenleden Harold Hofstra, Jan de Reus en Tamara Strating laten elkaars Stemwijzer-uitslagen zien tijdens de lancering.

28 stellingen

In verkiezingstijd zoeken kiezers objectieve informatie. StemWijzer Flevoland komt aan die vraag tegemoet door de kiezer 28 stellingen over de provincie voor te leggen. Na beantwoording van stellingen ziet de kiezer de partijen die het dichtst bij zijn keuzes staan. Vervolgens is het mogelijk om standpunten van de partijen te vergelijken. De Stemwijzer Flevoland is online in te vullen via flevoland.stemwijzer.nl. Alle informatie rondom de verkiezingen staat in het dossier verkiezingen 2019.