In 2024 weer nieuwe data voor het Provinciespel

Gepubliceerd op: 05 december 2023 14:12

ProDemos heeft in 2024 weer nieuwe data beschikbaar voor scholen om met hun studenten het Provinciespel in het provinciehuis Flevoland te spelen.

ProDemos

ProDemos is het 'Huis voor democratie en rechtsstaat'. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. Ze organiseren educatieve programma's o.a. voor scholen. Door middel van een keuzehulp worden docenten geholpen in hun zoektocht naar een passend lesprogramma.

Provinciespel

Een van de activiteiten van ProDemos is het organiseren van het Provinciespel voor studenten in de provinciehuizen. Tijdens het Provinciespel bepalen studenten samen hoe hun provincie eruit zou zien als zij het voor het zeggen hadden. Er is uit een grote hoeveelheid voorzieningen te kiezen. Gaat de klas voor meer streekvervoer? Meer groen? Of misschien een winkelcentrum? Of is het juist belangrijk dat er nieuwe bedrijventerreinen worden gebouwd? Het budget is beperkt dus helaas kan niet alles een plaats krijgen. Tijd dus om samen keuzes te maken. Om het eens te worden over die keuzes richten de studenten verschillende politieke partijen op en gaan ze met elkaar in debat.

Het Provinciespel is specifiek gericht op studenten van het VSO, Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO/VWO, MBO. Voor provincie Flevoland zijn in 2024 nieuwe data beschikbaar op woensdagochtenden. Scholen en docenten Maatschappijleer en burgerschap kunnen
een aanvraag doen via ProDemos.