In Memoriam Bert Gijsberts

Gepubliceerd op: 19 januari 2024 08:01

Ons bereikte het droevige bericht dat Bert Gijsberts, voormalig gedeputeerde en Statenlid, op 70 jarige leeftijd is overleden.

Bert Gijsberts

Bert was een Flevolander in hart en nieren, één van de grootste ambassadeurs van onze provincie. Geboren en getogen Flevolander. Van november 2012 tot mei 2015 was hij gedeputeerde. Vervolgens was hij tot maart 2019 Statenlid namens de VVD. Zijn talrijke nevenfuncties maakte hem tot een bijzondere verbinder tussen de publieke en private zaak.

Wij herinneren ons Bert als een man die Flevoland verder heeft gebracht door de brug te slaan tussen overheid en bedrijfsleven. Ook als pragmatisch bestuurder. Hij heeft zich o.a. sterk gemaakt voor de ontwikkeling Almere (RRAAM), Deltaprogramma IJsselmeergebied, TBES Markermeer, Oostvaardersplassen, Programma Bodem en Water, agenda Vitaal Platteland, visie Natuur en landschap en visie Werklocaties. Ook de realisatie van meer windenergie met minder windmolens, de ruimtelijke ordening en de coördinatie van de Europa-portefeuille behoorden tot zijn verantwoordelijkheden.

Bert was een markante man met flair. Aimabel, met humor en met werkelijke interesse in de ander. Zijn ijzersterke geheugen hielp hem hierbij. Zijn slopende ziekte heeft hij manmoedig gedragen, zonder zijn betrokkenheid bij Flevoland en de Flevolanders te verliezen.

Wij wensen zijn naasten alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Condoleancepagina

Er is een condoleancepagina op internet geopend ter nagedachtenis aan Bert Gijsberts.
De familie stelt het zeer prijs om herinneringen aan Bert met hen te delen.