Op weg naar het Lagerhuis - voorronde Flevoland op 6 februari 2024

Gepubliceerd op: 05 februari 2024 10:02

Op 6 februari 2024 is het provinciehuis Flevoland het podium voor de provinciale voorronde van 'Op weg naar Het Lagerhuis'. Dit is de grootste debat- en speechcompetitie in Nederland, met landelijk meer dan 200 deelnemende scholen. Voor veel jongeren is dit een opstap naar een actieve politieke participatie. Enkele Provinciale Statenleden zijn op 6 februari jurylid in deze Flevolandse voorronde.

Scholierendebatwedstrijd

Op weg naar Het Lagerhuis is een project van BNNVARA en Het Debatbureau. In aanloop naar de landelijke finale op 4 april 2024 worden in iedere provincie voorrondes georganiseerd om het beste debat- en speechtalent van de provincie te zoeken. De deelnemende leerlingen geven tijdens de voorronde diverse speeches en debatteren in verschillende debatvormen over regionale, landelijke en mondiale onderwerpen.

De winnaars van de provinciale voorrondes komen elkaar tegen in de landelijke achtste finale. Zestien scholen spelen tegen elkaar volgens een knock-out systeem. Na diverse rondes gaan de beste jonge debaters van Nederland vervolgens in de landelijke finale op 4 april 2024 in het BNNVARA programma 'Op weg naar Het Lagerhuis' met elkaar in debat.