Provinciale Staten stemmen in met Jongerenraad!

Gepubliceerd op: 28 januari 2022 09:01

Op 26 januari 2022 hebben Provinciale Staten ingestemd met het instellen van een Provinciale Jongerenraad!

O๐ฉ๐›๐ซ๐ž๐ง๐ ๐ฌ๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐๐ซ๐จ๐ฏ๐ข๐ง๐œ๐ข๐š๐š๐ฅ ๐‰๐ž๐ฎ๐ ๐๐๐ž๐›๐š๐ญ

Het is al weer even geleden, maar op 1 december 2021 vond het Provinciaal Jeugddebat plaats in Flevoland. 6 jongeren en 6 Statenleden gingen met elkaar in gesprek over het onderwerp klimaat. De opbrengst van het debat is door de Nationale Jeugdraad (NJR) uitgewerkt in een infographic:

Samenvatting Provinciaal Jeugddebat 2021
Samenvatting Provinciaal Jeugddebat 2021

Tijdens het debat kwam naar voren dat jongeren graag meer betrokken willen zijn bij de provinciale politiek. Provinciale Staten (PS) vinden dit een goed idee. Daarom hebben Bryant Heng (ChristenUnie), Chris Jansen (PVV), Dania Al-Obaidi (PvdA), Sylvia Kers (PvdD), Arief Khedoe (DENK) en Tamara Baas (ChristenUnie) een voorstel gemaakt voor een jongerenraad. Dit voorstel is op 26 januari 2022 besproken en unaniem aangenomen. Alle Statenleden stemden dus voor het instellen van een Jongerenraad!

Het is de bedoeling dat de jongeren op 9 maart 2022ย naar het provinciehuis komen. Daar krijgen ze een rondleiding en kunnen ze kennismaken met de politieke arena en de betrokken politici. Ook wordt er dan stilgestaan bij het voorstel van de 6 Statenleden. Omroep Flevoland besteedde al eerder aandacht aan dit onderwerp. Je kan het item terugkijken via de website van Omroep Flevoland.