Provinciale Statenvergaderingen 28 en 29 juni 2023

Gepubliceerd op: 27 juni 2023 22:06

Deze week staat er niet 1 maar 2 vergaderingen van Provinciale Staten op de agenda.

Provinciale Staten 28 juni: wat staat er op de agenda?

De publieke tribune zal flink gevuld zijn: er komen 18 studenten van de Hogeschool van Amsterdam meekijken, samen met hun docent Maatschappijleer. Zij behandelen op dit moment tijdens hun lessen het thema Lokaal Bestuur waarbij de provincies en gemeenten aan bod komen. In dat kader wonen zij de vergadering deels bij als leerervaring.

We gaan eerst een aantal Staten- en burgerleden benoemen in diverse gremia. Zo hebben we weer vaste bezetting in bijvoorbeeld de Programmaraad Randstedelijke Rekenkamer.

Vragenhalfuurtje

Verder zijn er twee aanmeldingen voor het vragenhalfuurtje: de VVD wil graag vragen stellen over het Corona herstelfonds en de fractie CDA heeft vragen over de communicatie naar inwoners en de gemeente Noordoostpolder over de verlaging van de snelheid op de Espelerweg. De beantwoording van de vragen van de VVD wordt door gedeputeerde Appelman waargenomen. De vragen van het CDA zullen worden beantwoord door gedeputeerde De Reus.

Hamerstukken

Twee hamerstukken: de definitieve vaststelling Algemene Subsidieverordening Flevoland 2023 en de Zienswijze ontwerp programmabegroting Het Flevolands Archief 2024-2027.

Bespreekstukken

We hebben ook twee bespreekstukken: het eerste bespreekstuk betreft de Jaarstukken 2022. Het tweede bespreekstuk betreft het concept ontwerp Flevolands Programma Landelijk Gebied (FPLG).

Uiteraard kunnen de fracties ook weer een motie vreemd indienen. 

Afscheid gedeputeerden

Na al deze inhoudelijke agendapunten, staan we ook stil bij het vertrek van de gedeputeerden van Gaal, Appelman, Fackeldey en Rijsberman.

Vertrekkende Gedeputeerden
V.l.n.r.: gedeputeerde Rijsberman, gedeputeerde van Gaal, gedeputeerde Appelman en gedeputeerde Fackeldey (foto: Feenstra fotografie)

De voorzitter zal een woordje tot hen richten, waarna de fractievoorzitters van hun partijen en natuurlijk zijzelf nog iets zullen zeggen. 

En dan de donderdag: Provinciale Staten 29 juni 2023

Deze avond staat in het teken van de benoeming van het nieuwe College van Gedeputeerde Staten en de daaruit voortvloeiende toelating van Statenleden en benoeming van burgerleden.

De vergaderingen zijn weer live en achteraf mee te kijken via de website.