Regio Zwolle middag voor raads- en Statenleden op 2 februari 2024

Gepubliceerd op: 31 januari 2024 10:01

Op 2 februari begint om 14:30 uur op Urk de jaarlijkse Regio Zwolle middag voor alle raads- en Statenleden binnen de Regio. Tijdens deze bijeenkomst wordt vooruit gekeken naar de regionale samenwerking met als basis de uitvoeringsagenda voor de periode van 2024-2026. Volksvertegenwoordigers kunnen in gesprek gaan met de programmamanagers van Regio Zwolle over de impact van de regionale samenwerking in de provincie c.q. gemeente/provincie.

Deelsessies

Daarnaast worden deelsessies georganiseerd over:

• Arbeidsmarkt: op welke manier ondersteunt Regio Zwolle inwoners en ondernemers op het gebied van arbeidsmarkt?
• Economie : Op welke manier ondersteunt Regio Zwolle ondernemers? Hoe ziet het regionale ecosysteem op het gebied van ondernemersdienstverlening eruit?
• Ruimte Ontwikkeling (NOVEX): Regio Zwolle heeft groeiambities om voor 2040 50.000 woningen te bouwen en 20.000 arbeidsplaatsen te creëren. Hoe doe je dit waarbij je oog houdt voor klimaat en kwaliteit van omgeving?
• Public affairs: Hoe samenwerken in de regio op het gebied van public affairs? Hoe wordt de regionale lobby aangepakt?
• Regiodeal: Regio Zwolle heeft op 31 oktober namens alle regionale partners een aanvraag bij het Rijk ingediend voor de Regio Deal 5e tranche. Rond 14 februari wordt bekend hoe het Rijk reageert op deze aanvraag. Tijdens deze deelsessie wordt u meegenomen over het vervolgproces.