Statencommissies 10 januari 2024

Gepubliceerd op: 09 januari 2024 11:01

Provinciale Staten trappen het vergaderschema 2024 op woensdag 10 januari af met de commissievergaderingen Economie, Mobiliteit en Samenleving & Ruimte, Natuur en Duurzaamheid van 16:45 uur tot circa 18:00 uur.

Technische sessie Peilen en toetsen voorgestelde routekaart PS

Voorafgaand aan beide commissievergaderingen vindt om 15:30 uur de technische sessie plaats over Peilen en toetsen voorgestelde routekaart PS. De door Provinciale Staten ingestelde werkgroep Routekaart PS heeft tot opdracht een Statenvoorstel voor te bereiden met een routekaart voor samenwerking in Provinciale Staten. De werkgroep heeft een eerste aanzet voor een Statenvoorstel gedaan. In deze technische sessie wordt gepeild en getoetst bij de Staten- en burgerleden of het voorstel voldoet aan de verwachtingen.

Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving

Op de agenda staan de vaste agendapunten: vaststellen agenda, mededelingen en vaststellen besluitenlijsten. Daaropvolgend wordt het beeldvormende agendapunt 'Inwerkprogramma Europa' besproken en volgt een update inzake de Samenwerkingsverbanden. Vervolgens komt de benoeming bestuurder Randstedelijke Rekenkamer aan de orde en ter afsluiting van de agenda de rondvraag.

Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid

Ook in deze vergadering worden de vaste agendapunten behandeld: vaststellen agenda, mededelingen en vaststellen besluitenlijsten. In deze commissie vindt beeldvorming plaats over 'Presentatie waterbeheer & bodemdaling'. De vergadering vervolgt met de agendapunten Samenwerkingsverbanden en de rondvraag.