Terugblik voorronde 'Op weg naar Het Lagerhuis' op 6 februari 2024

Gepubliceerd op: 07 februari 2024 10:02

Dinsdag 6 februari 2024 was het provinciehuis in Lelystad het strijdtoneel voor scholieren uit Flevoland. Jonge stemmen klonken in de hal en in de Statenzaal, waar de voorronde van 'Op weg naar Het Lagerhuis' plaatsvond, de debat- en speechwedstrijd voor scholen, een initiatief van BNNVARA en Het Debatbureau.

De deelnemende scholieren waren de hele dag te gast op het provinciehuis. In de ochtend vonden de eerste twee wedstrijdrondes plaats en na de lunch de derde wedstrijdronde.
Via V-Redes (speeches van maximaal 150 seconden) gaven de deelnemende scholieren hun visie op diverse maatschappelijke onderwerpen. De jurering in deze debatrondes in Lelystad werd mede door een delegatie jonge Statenleden gedaan.

In de finaleronde werden via de V-Rede Battle, vaste rollendebat, 1-op-1-debat en 360-gradendebat de scholieren gekozen die als afvaardiging namens Flevoland naar de volgende ronde in de debatwedstrijd gaan.

Via diverse voorrondes in Nederland worden de beste debaters gekozen die uiteindelijk naar de landelijke finale op 4 april 2024 gaan.