Vergaderingen 21 juni 2023

Gepubliceerd op: 20 juni 2023 22:06

Er staan 3 vergaderingen op de agenda: de Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid (RND), de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving (EMS) en Provinciale Staten.

Statencommissie RND en EMS

We beginnen om 15.30 uur met de beide Statencommissies.Tijdens RND in de Statenzaal zal het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG of FPLG) worden besproken.

Tijdens de besloten vergadering van EMS in de Commissiekamer zal het aangepast investeringsvoorstel Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland (MSNF) worden besproken. Dit onderwerp stond eigenlijk voor de commissie van vorige week op de agenda maar is wegens tijdgebrek doorgeschoven naar de vergadering van deze week. Dit betreft dus een extra uitgechreven vergadering.

Provinciale Statenvergadering

Vanaf 19.00 uur vindt in de Statenzaal de extra vergadering van Provinciale Staten plaats.
We beginnen met een toelichting van de informateurs, de heren Sietsma en Van Maaren, op het coalitieakkoord.

Daarna zullen de fractievoorzitters van de vijf (beoogde) coalitiepartijen (BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP) hun kandidaat-gedeputeerden introduceren, waarna de kandidaat-gedeputeerden zichzelf zullen voorstellen. Provinciale Staten worden in de gelegenheid gesteld de kandidaat-gedeputeerden vragen te stellen.

Als afsluiter zal er, in twee termijnen, een debat over het coalitieakkoord plaatsvinden.

De vergaderingen zijn, met uitzondering van EMS, weer live en achteraf te bekijken via de website.